Van Werven stuurde zijn kart met nummer 377 richting het podium.
Van Werven stuurde zijn kart met nummer 377 richting het podium. Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Knappe podiumplaats karter Dion van Werven uit Hulshorst

4 mei 2023 om 16:29 Autosport

Zijn strijdbaarheid verried dat we te maken hebben met een kartkampioen in spe. Talent Dion van Werven reed zich tijdens de tweede ronde van het BMC-kampioenschap drie van de drie keer bij de beste drie. En zag desondanks nog genoeg verbeterpunten. De 14-jarige coureur uit Hulshorst bewees in ieder geval dat hij in zijn CRG-kart bij de top hoort in de Rotax Max Senioren-klasse.

Van Werven was tijdens de races op het circuit van Kerpen (Duitsland) knap naar de derde, tweede en derde plaats gedenderd in de respectievelijke races. “Op zich is dat best goed, maar ik weet ook dat meer in zat vandaag”, bleef hij kritisch. “Aan de andere kant: ik heb het gevoel dat ik er het beste van gemaakt heb.”


Zijn resultaten waren sowieso goed voor zijn zelfvertrouwen en race-ervaring. Daarmee kan hij vooruit tijdens zijn volgende race, over twee weken in Eindhoven. Dan staat de tweede ronde van het NK op het programma. “In Eindhoven verwacht ik goed voorin te kunnen meedoen. Op die baan ben ik begonnen met karten. Daar heb ik vorig jaar ook mijn eerste podium gepakt.”

Zijn optreden in Kerpen bood genoeg aanknopingspunten voor een succesvol vervolg van zijn seizoen. “De eerste race op zaterdag was best wel goed. Ik moest al derde starten. Ik ging met de leiding mee en probeerde weg te rijden. Dat lukte helaas niet. Ik zakt terug naar de vierde plek. In de slotfase ben ik teruggereden naar P3 en als derde gefinisht.”

Een dag later startte de rijder van topteam CRG Holland in de tweede race als derde. “Na de start lag ik derde. Op die plaats heb ik het grootste deel van de race gereden. In de laatste ronde heb ik nog de nummer twee ingehaald. Daardoor mocht ik in de laatste race als tweede starten.”

Hij vervolgde: “Ik had in de laatste race een redelijke start, maar werd in de eerste bocht van de baan gedrukt. Daardoor zakte ik terug naar de vijfde plaats. Rondje na rondje haalde ik rijders in, totdat ik weer tweede lag. In de slotfase haalde iemand me nog in, helaas. Daarna was er te weinig tijd om mijn plek terug te pakken.”

Dat Van Werven echt snel was, liet hij in de slotfase van de finale zien. Hij liep namelijk rap in op de uiteindelijke winnaar. Een veelbelovend slot van zijn weekeinde in Duitsland dus. “Het betekent dat er in de toekomst nog meer in kan zitten.”

Dat zou dan in Eindhoven al kunnen gebeuren. Hij keek er alvast reikhalzend naar uit. Al was het maar omdat hij zo snel mogelijk zo veel mogelijk wil racen. “Omdat ik vrij laat ben begonnen met karten, heb ik nog wat gebrek aan race-ervaring.” Hoe dan ook kreeg Dion in Kerpen opnieuw de bevestiging dat hij de snelheid heeft om voorin te kunnen meedoen. Hij gaat bovendien als kampioenschapsleider naar het NK in Eindhoven. “Vorig jaar pakte ik er mijn eerste podiumplaats. Hopelijk pak ik er nu mijn eerste overwinning!”

De jonge Hulshorster op het podium.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie