Prijsschieten voor Hellas’63 onder de korf van BlauwZwart.
Prijsschieten voor Hellas’63 onder de korf van BlauwZwart. Dick van der Veen

Hellas’63 verplettert ‘concurrent’

Korfbal

Korfbalvereniging Hellas’63 dendert met speels gemak door de derde klasse. In het duel met de naaste belager. Blauw Zwart uit Wierden, werden alle registers opengetrokken met als resultaat een monsterscore van 30-11.

Dick van der Veen

De vereniging neemt er twee jaar voor om het oude niveau, de tweede klasse, weer te bereiken, maar dat kan met een jaar worden bijgesteld. Het vlaggenschip werd enkele jaren geleden door de bond teruggezet. 

Voorzitter Court Hellebrekers, 14 jaar in functie, legt het waarom uit. “We werden kampioen in de tweede klasse, maar omdat enkele routiniers afhaakten wilden we de sprong naar de eerste klasse niet maken. We moesten verre reizen maken, drie keer naar Den Haag en dan iedere keer terug met vette nederlagen, dat zou de moraal hebben gebroken. We kwamen er te laat mee wat de bond betreft en dus werden we naar de vierde klasse teruggezet.”

Arnold Rekers, lid van de technische commissie, verklaart het eerherstel. “Onze A-jeugd is doorgeschoven naar de selectie. Konden we vorig seizoen slechts één seniorenteam op de been brengen; nu zijn dat er drie.” Jannine de Jong, die nu samen met oud-speler Alex Smienk, beide uit eigen gelederen, de training verzorgt, wil vooraf de optimistische gevoelens temperen, maar moet na afloop toegeven dat er geen sprake van een echte wedstrijd is geweest. “Die gasten legden zich in de voorbespreking al bij een nederlaag neer. Belangrijker dan de zes treffers van Christiaan Westerink is het feit dat iedereen heeft gescoord.”

De eerste helft veldkorfbal zit er bijna op; daarna mag Hellas de suprematie in de zaalbewijzen. 

De vereniging ziet uit naar de ingebruikneming van de nieuwe accommodatie op de Wiltsangh en neemt daarbij het inleveren van een eigen kantine maar voor lief. Straks kun je vanuit de sporthal de teams aan het werk zien. De belangstelling van het publiek neemt zienderogen toe; oude tijden lijken te herleven. Het heeft er alles van weg dat Hellas het gat met Rood Wit Wezep en KV Elburg kan dichten en in 2023 de derby’s zullen worden hersteld. Tenzij de buren ook gekke dingen doen. De fans zien er reikhalzend naar uit. Mannen als Hellebrekers, die in de voetsporen van zijn vader het voorzitterschap bekleedt. Hebben knarsetandend de sportieve neergang moeten aanvaarden, maar ze mogen nu alle hoop koesteren dat het allemaal weer goed komt. De vereniging heeft er nogal wat jeugd bij gekregen, zodat diverse teams dubbel zijn bezet.

Mensen in Nunspeet die er rotsvast van overtuigd zijn dat Hellas’63 in het komend jaar naast titels in veld en zaal nog iets te vieren heeft, namelijk het 60-jarig bestaan, moeten we teleurstellen. Hellas werd in 1963 opgericht als omniumvereniging, maar de korfbaltak werd pas een jaar later toegevoegd. Dan ben je in ieder geval in 2024 ook verzekerd van een feest, mocht het sportieve succes dan opdrogen…..

advertentie
advertentie
Afbeelding
Trainer Lucas Hoekman (vv Nunspeet): 'Niet minder dan periodetitel' 17 uur geleden
Afbeelding
Theatergroep De Jonge Honden pakt klassieker 'De scheepsjongens van Bontekoe' aan 22 uur geleden
Afbeelding
Veluwse Wandeldagen staan begin februari op het programma 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwjaarsreceptie Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Nunspeet 28 jan, 10:47
Afbeelding
Leilani Brunekreeft (15) uit Nunspeet naar World Scout Jamboree in Zuid-Korea 28 jan, 08:06
Afbeelding
Wijkontmoetingscentra voorzien in grote behoefte in Nunspeet 27 jan, 15:22
Afbeelding
Eerste dakpannen gelegd voor sociale huurwoningen 27 jan, 09:44