Er valt veel te juichen bij Hellas’63. (foto JR Design&Photography)
Er valt veel te juichen bij Hellas’63. (foto JR Design&Photography)

Hellas’63 superieur op veld en in zaal

8 maart 2023 om 11:58 Korfbal

Korfbalvereniging Hellas’63 kan zaterdag 11 maart het kampioenschap in de derde klasse van de zaalcompetitie veilig stellen. Om het nog mooier te maken is de voorsprong in de veldcompetitie halverwege zo groot dat de victorie daar ook nauwelijks nog kan ontgaan.

Dick van der Veen

In beide disciplines dan een trapje hoger. Een opmaat naar de successen van weleer toen de club naar de eerste klasse promoveerde. Maar die medaille had twee kanten. De helft van het team stopte om moverende redenen en dus zette de korfbalbond Hellas terug naar de vierde klasse. Jannine de Jong was één van speelsters toen die door blessureleed haar actieve carrière moest beëindigen. Ze besloot om zich op een andere manier verdienstelijk te maken. Samen met Alex Smienk, ook een telg uit eigen gelederen, besloot ze vorig jaar om de training op zich te nemen in een periode dat de selectie zichzelf moest zien te redden. “We hebben aangegeven het voor één jaar te willen doen. Ja, en als we zoals het er nu naar uitziet op twee fronten gaan oogsten, dan kunnen we ook met een gerust hart de selectie overdragen. Zowel in het eerste als het tweede team zit veel kwaliteit. Bovendien beschikken we over talentvolle jeugd. Denk nou niet dat we in de tweede klasse zo maar even de dienst uit gaan maken. Ik ben er wel van overtuigd dat we door kunnen groeien en over een p[aar jaar de sprong naar de eerste klasse echt kunnen gaan maken.”

Gevraagd naar de oorzaak van het succes geeft Jannine alle credits aan de teams. “We hebben met veel blessureleed moeten afrekenen. Het is prettig dat je dan in het tweede team kunt putten uit spelers die nagenoeg gelijkwaardig zijn. Het zou mooi zijn als het tweede ook nog een stap kan maken. Misschien teveel gevraagd, omdat daar overdadig veel mensen in de lappenmand terecht kwamen. Maar wie weet lukt het nog. De achterstand is niet onoverkomelijk.” Ze staat niet stil bij een andere, minstens zo voorname, reden voor de goede resultaten: de sterk verbeterde conditie. Alex werkt daar op de dinsdagavonden aan en Jannine kan daardoor op donderdag de focus volledig op de tactiek richten.

Op 11 maart staat de thuiswedstrijd tegen De Corvers geprogrammeerd. Deze staat stijf onderaan en uit werd er met een gehavende formatie al van gewonnen. Het kampioenschap kan drie wedstrijden voor het eind van de competitie niet meer ontgaan. Het is de laatste
wedstrijd die in De Brake wordt gespeeld. Wie had het ook weer over eind goed al goed? Op het veld leidt Hellas met vier punten voorsprong en het moet gek gaan wil daar ook niet de titel in Nunspeet terecht komen. In en om het nieuwe sportcentrum De Wiltsangh gloort een mooie toekomst. Geen eigen kantine meer, maar daar staat tegenover dat er geen vrijwilligers meer behoeven aan te treden voor horecadienst en voor het schoonmaken. Jannine en Alex dragen een goed stel over aan een trainer waarop de technische commissie naar op zoek is. En dan dus in 2024 het zestigjarig bestaan. Er zijn verenigingen met minder fraaie vooruitzichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie