Afbeelding

Korfballers Hellas’63 pakken titel in 3e klasse

12 maart 2023 om 13:02 Korfbal

De korfballers van Hellas’63 zijn zaterdag kampioen geworden in de 3e klasse. Met nog drie wedstrijden te spelen is het team niet meer in te halen door de concurrentie. In De Brake werd tegenstander Corvers uit Hilversum met 29-11 verslagen. 

De thuisploeg begon sterk en kwam na enkele minuten al op voorsprong via Marit Drost. Even later was het Claudia Mulder die de stand verdubbelde. Pas na een 5-0 tussenstand, wisten de bezoekers wat terug te doen. Daarna wisselden de teams elkaar af. Met nog veertien minuten op de klok was het 14-4 en bij 15-5 brak de rust aan. Toen was de strijd eigenlijk al beslist. In de tweede helft was het zaak om voldoende geconcentreerd te blijven en dat lukte ook. Via tussenstanden van onder andere 18-6, 24-8 en 26-10 liep de score steeds verder op. Uiteindelijk was de winst en daarmee de titel binnen. 

Trainster Jannine de Jong: “We trainen specifiek op snel spel maken als de bal het vak binnenkomt en dit kwam vandaag goed uit de verf.” In de slotfase kreeg het hele team een publiekswissel en mochten spelers van het tweede team het veld betreden. “Zij zijn onwijs van waarde geweest en hebben ons meerdere malen een dienst bewezen bij blessures, ziekte etc.” 

Titel of geen titel; de doelstelling voor de laatste drie wedstrijden is duidelijk. “We willen ongeslagen blijven en ik wil dat we volle bak blijven gaan, zodat we met een goed gevoel het veld op gaan”, aldus De Jong.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie