Kennismaken met bridge. Foto: Shutterstock
Kennismaken met bridge. Foto: Shutterstock Shutterstock

Bridgeclubs in Nunspeet komen met bridgeproeverij

4 maart 2023 om 15:19 Overig

De vier Nunspeetse bridgeclubs hebben een gezamenlijk evenement bedacht om belangstellenden op een ongedwongen manier te laten ‘proeven’ aan bridge, de leuke en gezellige denksport. Op vrijdagavond 24 maart en zaterdag 25 maart houden zij de Bridgeproeverij Nunspeet in MFA Veluvine.

Docente Nelly Michon neemt de deelnemers op speelse wijze mee in de beginselen van het bridgespel en al snel zullen de eerste spelletjes gespeeld worden. Wat is bridge en wat is er zo leuk aan? Koos Dekker vertelt: “De gezelligheid natuurlijk, maar dat is zeker niet het enige. Het is vooral het spel zelf, dat blijft boeien. Je moet blijven nadenken, welke kaarten je ook krijgt. Over het bieden, het spelen en het tegenspelen.” 

Bridgen is dus goed voor het actief houden van het brein. Wereldwijd is bridge de meest populaire denksport voor paren, dat overal met dezelfde regels wordt gespeeld. “Bridge speel je met vier personen: twee tegen twee. Een echte teamsport en dus ook een sociale sport die je tot op hoge leeftijd kan blijven spelen en zeker niet duur. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een spel kaarten”, zegt Dekker.

Tijdens deze Bridgeproeverij wordt naast het kennismaken met bridge ook goed voor de inwendige mens gezorgd met hapjes, drankjes en een lunch. Ook staan er onderbrekingen op het programma. Zo komt er een spreker over het wel en wee van de wolf op de Veluwe vertellen en wordt de zaterdag afgesloten met een kleine wijnproeverij. Er wordt van de deelnemers een kleine bijdrage gevraagd.

Aanmelden, met of zonder partner, via bridgeproeverij@gmail.com. Info: www.BridgenInNunspeet.nl en 06-53227624.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie