Badminton is een sport voor alle leeftijden. Foto: BC Hellas
Badminton is een sport voor alle leeftijden. Foto: BC Hellas

BC Hellas is gefocust op groei

14 maart 2023 om 14:45 Overig

Badminton in Nunspeet is toe aan een opleving. BC Hellas maakt er werk van. De vereniging telde ooit tegen de 200 leden. Nu zijn dat er zo’n zeventig: vijftig senioren en twintig junioren. Met allerlei activiteiten wil men dat opschroeven in de richting van de honderd.

Dick van der Veen

Ooit maakte badminton deel uit van een groter geheel. In 1978 kwam het op eigen benen te staan. Hanny van Zuylen is daar van het begin af aan bij betrokken. Ze is vertegenwoordigster van de recreanten, die bij Hellas een belangrijk onderdeel vormen. 

Voor dit interview schuift ook Anja Beek aan, die zich met name richt op de jeugd, maar beide dames maken zich ook als bestuurders op diverse manieren verdienstelijk. “Badminton is geen grote sport. Je hebt de beperking doordat het binnen wordt gespeeld.Door clinics op onze basisscholen brengen we het onder de aandacht. Begin april beginnen we met een ledenactie voor senioren en junioren. Die kunnen tien lessen volgen tegen een sterk gereduceerd tarief. Daarna kunnen ze besluiten of ze als lid toe willen treden. Die lessen worden gegeven door een jongere binnen de club die er bedreven in is om technieken bij te brengen. Vaak wordt nog gedacht dat je het allemaal goed beheerst als je een shuttle slaat op de camping, maar dat ligt even anders in de praktijk. Het is een intensieve sport, waarbij je flink aan je conditie werkt.”

BC Hellas traint en speelt op woensdag- en vrijdagavonden. Wie daar de finesses van wil weten en kennis wil maken kan het best contact opnemen met Hanny (telefoon 0620175438) of Anja (0341 – 261067). De vereniging komt twee heren- en twee mixed teams in de competitie uit. “Het eerste mixed- en het tweede herenteam zijn kampioen geworden en gepromoveerd. Momenteel hebben we geen jeugd in de competitie. Dat gaat volgend seizoen veranderen. Dan hopen we met een of twee formaties de draad weer op te pakken.”

Deze week is men voor het laatste actief in De Brake. “We verwachten veel van onze verhuizing naar De Wiltsangh. Onze ervaren trainer uit Elburg laat zijn licht schijnen over senioren en junioren. Zonder zo’n iemand kan een vereniging niet goed draaien.”

Het aantal leden mag zijn geslonken: aan sfeer en gezelligheid is niets ingeboet. “Dat merken we aan dames die in verband met studie verhuisden, maar nu als moeders terugkomen. Dat doen ze, omdat ze het spelletje missen en ook voor de gezelligheid. We zetten sterk in op verbinding met toernooien en activiteiten voor al onze leden”, krijgen we mee. Hellas is vooral ook een familievereniging, waarbij de passie wordt overgeplant van het ene naar het andere geslacht. Er zijn zelfs huwelijken uit voortgekomen. 

“Een sport die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen als je de techniek beheerst. Jongeren lopen je er wellicht uit, maar door je inzicht kun je dat mooi compenseren”, gunnen we de beide dames het slotakkoord.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie