Justin Kimmann laaiend enthousiast over accommodatie. Foto: Dick van der Veen
Justin Kimmann laaiend enthousiast over accommodatie. Foto: Dick van der Veen

Nunspeet gloort met BMX-baan

18 april 2023 om 08:02 Overig

Als zelfs een groot kenner als Justin Kimmann er enthousiast over is, dan mag je er echt van uitgaan dat Nunspeet en specifiek FCC De Volharding over een BMX baan van nationale allure beschikken. Het afgelopen weekend was de officiële opening met veel feestvertoon.

Dick van der Veen

Niet de langste baan, maar wel één met spectaculaire bochten, uitdagende heuvels en een geklinkerde startheuvel die crossers uit de regio aanspreekt. Vanaf de startheuvel liet wethouder Marc van de Bunte het hek zakken waarmee Kimmann de vrije teugels kreeg voor een demonstratie als openingshandeling. Dat starthek draagt nu de naam van Jasper Kroes, de voorzitter die zijn grote inzet gewaardeerd zag door de 84 leden van FCC De Volharding. Hij draagt in de loop van het jaar de voorzittershamer over aan Ronnie van den Brink, de man die hem het naambord overhandigde en die de aanwezigen door het programma loodste. Kroes maakte het ontwerp voor de baan, sponsorde met zijn bedrijf en was tijdens de aanleg steeds aanwezig om met kennersoog de voltooiing te bewaken. 

“We hebben met veel vrijwilligers en steun van bedrijven en sponsoren een pronkjuweel kunnen realiseren. Eerst en vooral gaat de dank daarvoor uit naar de gemeente Nunspeet, die de nieuwe baan op de plek van de oude mogelijk maakte. Dat deze grote aantrekkingskracht heeft blijkt uit het feit dat ook leden uit Kampen toestromen, waar ze zelf een bmx-baan hebben.

We kunnen weer wedstrijden organiseren, zoals een regiowedstrijd waarin negen samenwerkende clubs meedoen. In september het open Veluws kampioenschap met over de 500 deelnemers. Een wedstrijd waar men zich kan plaatsen voor het NK. Het valt te verwachten dat ons ledental een flinke boost krijgt, maar eerst gaan we alles uitproberen en verfijnen.” Wethouder Van de Bunte roemde de zelfredzaamheid van de vereniging die tot dit resultaat heeft geleid. “In samenhang met ons nieuwe sport- en recreatiecentrum De Wiltsangh beschikken we nu over een aanbod waarop we trots kunnen zijn. Een turnhal, zwembad en crossbaan van grote allure. We zijn nu nog aan het kijken naar wat meer samenhang tussen voetbal, hockey en tennis plus de buitensporten kan opleveren. Ze kunnen van elkaars faciliteiten gebruik maken met een centrale parkeerplaats.”

Iemand die iedere dag aanwezig is om ervoor te zorgen dat alles er piekfijn bij ligt is Henk Hop, voor de leden van de vereniging Opa Henk. Naar hem is een bocht genoemd. “Ik ben voor deze sport enthousiast geworden door mijn kleinzoon, die vanaf zijn vierde lid is en nu zelf trainingen verzorgt. Straks ligt er een speciaal soort gras, dat ik niet elke week hoef te maaien. Het is erg leuk om hier het onderhoud te doen. Ik kan het iedere senior aanraden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie