Afbeelding
C.G. van Uunen

Nunspeetse Rookvrije Bridge Club (NRBC) is 35 jaar jong

30 januari 2023 om 11:17 Sport Deel je nieuws

Nu bijna ondenkbaar, maar juist bij een denksport als bridge werd er tijdens de wedstrijden vroeger volop gerookt. Reden voor een aantal bridgers een rookvrije vereniging te starten.   Doel was en is: Op een plezierige en ontspannen wijze de hersenen figuurlijk te pijnigen.

Deze vereniging  NRBC is nu 35 jaar jong en springlevend. Iedere donderdag wordt er in gebouw de Rank gebridged. Aanvang 19.15 uur. We spelen 24 spellen. Er is ruimte voor meer leden.

Het jubileum werd 28 januari gevierd in dorpshuis de Horsterhoek in Vierhouten. In de versierde zaal was het getal 35 goed zichtbaar voor iedereen. Voor een bridgevereniging is een feest zonder bridgedrive ondenkbaar. Dus na de aangeklede koffie en openingswoord van voorzitter Cees van Uunen, werd onder leiding van wedstrijdleider Petra Belderbos de jubileumdrive gestart. Niet in het normale tempo van 4 spellen per 30 minuten, maar met een paar onderbrekingen voor versnaperingen. Tijdens de onderbrekingen werd door Makkie Wastenecker en Jet ter Weeme op komische en rake wijze de eigenaardigheden  van deze mooie denksport op de hak genomen. Jan Wiggers deed dat nog eens dunnetjes over door het onbegrijpelijk bridgerslatijn van commentaar te voorzien.

Nadat alle biedingen, afspeeluitdagingen en kruitdampen waren opgetrokken kwam het paar Gé Mijnheer en Jo Meulenveld als winnaar uit de bus. Zij kregen van Petra Belderbos de medailles omgehangen.

Na de prijsuitreiking werd het tijd voor het uitstekende buffet verzorgd door Catering Culinair.

De leden lieten dit zich goed smaken waarna zij voldaan en tevreden huiswaarts keerden. Zij zien nu al uit naar het 40 jarig bestaan.

Bridge is een denksport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden en goed voor het actief houden van de hersenen. Diverse onderzoeken geven aan dat bridgers gezonder oud worden en veel plezier in het leven houden.

Om meer mensen aan het bridgen te krijgen gaan de gezamenlijke bridgeverenigingen van Nunspeet een attractief programma opstellen om bij jong en oud onze mooie sport te promoten.

Al met al kan de NRBC terugzien op een geslaagd jubileumfeest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie