Nunspeet verliest, maar bekert door

Voetbal

NUNSPEET - Afgelopen zaterdag speelde Nunspeet de derde poulewedstrijd voor de districtsbeker uit bij ASV Dronten. In de voorbereiding werd er nog met 2-2 gelijkgespeeld tegen deze tegenstander uit Dronten.

Trainer Lucas Hoekman kon nog steeds niet beschikken over de ervaren krachten Lars ten Dolle, broertjes Tissingh en keeper Sean Poot. Het duurde tot de vijftiende minuut voordat de eerste kans van de wedstrijd te noteren viel. Emiel Goud kwam net tekort voor de openingstreffer. In de 32e minuut gevolgd door een kans voor ASVD vakkundig onschadelijk gemaakt door keeper Jardi Niebeek. Paar minuten voor de rust was deze keeper echter kansloos op een doelpunt gescoord in de rebound nadat de lat werd geraakt: 1-0 voor ASV Dronten.

In de tweede helft was het keeper Jardi Niebeek die Nunspeet in de wedstrijd hield met een paar prachtige reddingen. Nunspeet creëerde ook diverse kansen op de gelijkmaker. Zo was Vincent Huisman hier dichtbij, maar werd de bal van de doellijn gekopt.

In de 80e minuut leek de wedstrijd beslist doordat Bas Maljaars de 2-0 wist binnen te schieten, maar Vincent Huisman wist met een benutte strafschop de hoop op een verdiende gelijkmaker levend te houden. Die gelijkmaker kwam er niet.

Volgende week wacht de start van de competitie met een lastige uitwedstrijd bij KHC Kampen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 10 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00