Eerste elftal vv Nunspeet doet goede zaken

Voetbal

NUNSPEET - Afgelopen zaterdag ging Nunspeet op bezoek bij DTS Ede. Een wedstrijd zonder publiek. 

In Ede trof Nunspeet een tegenstander waar de afgelopen jaren met wisselend succes tegen gespeeld was. Twee maal bleven de punten in Ede en drie keer gingen ze in de tas mee naar Nunspeet. 

Nunspeet startte fel en zorgde daarmee dat DTS Ede niet in haar vertrouwde spel kon komen. Langdurig werden duels uitgevochten op het middenveld en daardoor ontstond een boeiende wedstrijd. DTS Ede kon aanvallend geen vuist maken, Nunspeet daarentegen wist wel verschillende keren gevaarlijk te worden. Al in de vierde minuut kreeg Nunspeet een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. In de 27e minuut was Nunspeet wederom gevaarlijk met ditmaal een vrije kopkans die maar rakelings voorlangs het doel ging. Niet veel later was het wel raak. DTS kon de bal niet uitverdedigen en in de kluts wist Marnix Tissingh van dichtbij raak te prikken; 0-1. 

Nunspeet ging door en bleef zoeken naar de tweede treffer. Nog voor rust was het Vincent Huisman die met een hard schot de score verdubbelde; 0-2. Op slag van rust had het allemaal nog veel mooier kunnen worden. Op een afgeslagen corner van DTS Ede volgde een razendsnelle omschakeling,waarbij de DTS Ede goalie tot tweemaal toe redding bracht in een een op een situatie.

In de tweede helft een ander DTS. De thuisploeg kwam ook enige malen dreigend door. Eerst waren er een paar afstandsschoten die makkelijk uit te verdedigen waren. In de 58e minuut kwam de aansluitingstreffer op het bord. Christoph Willemsen wist met een pegel vanuit de tweede lijn de 1-2 te noteren. Wat volgde was een periode waarin DTS Ede op jacht ging naar de gelijkmaker. Nunspeet had even geen antwoord, maar bleef de rust behouden en wachten op een snelle counter. Dat moment kwam snel, Nunspeet wist met een strakke bal door de Edese defensie te kruisen en een DTS-verdediger trok aan de noodrem. Direct rood en een vrije trap luidde de sanctie. Dani Schmitz wist met dit buitenkansje wel raad en scoorde op schitterende wijze.

 In de laatste minuten wist DTS opnieuw de aansluitingstreffer (2-3) te forceren, maar de overwinning werd niet meer uit handen gegeven door het team van Lucas Hoekman.

Zaterdag 27 november volgt de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen. Net als tegen DTS is de wedstrijd te volgen zijn via een live-stream met de Wiltsangh. 

Voor meer informatie: sponsoring@vvnunspeet.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00