Geen vrolijke gezichten bij voorzitter Herman Klaassen (l.) en bestuurslid accommodatie Johan Rekers van vv Hulshorst. Alweer geen voetbal.
Geen vrolijke gezichten bij voorzitter Herman Klaassen (l.) en bestuurslid accommodatie Johan Rekers van vv Hulshorst. Alweer geen voetbal. Willemien van Duinen

Extra lange pauze voor voetbalclubs

7 december 2021 om 11:09 Voetbal

NUNSPEET De sportverenigingen in de regio accepteren zonder uitzondering de coronamaatregelen. Ze doen wat ze kunnen om in ieder geval de jeugd nog te laten trainen, maar ook daarvoor moet veel worden geïmproviseerd. Voor de senioren en de oudere junioren is het ondoenlijk om overdag iets te regelen.

Dick van der Veen

Begrip voor de situatie is dus overheersend. Wel krijgen de verenigingen opnieuw een flinke financiële tik. Er zijn veel uitgaven die door gaan. In de zogenaamde categorie, zo men wil het recreatieve voetbal, gaan de wedstrijden door en daarmee kosten waar geen inkomsten tegenover staan.

Secretaris Beert Bouw van voetbalvereniging Nunspeet schaart zich in het rijtje van bestuurders die het sportieve belang ondergeschikt maken aan de fysieke gevolgen van het virus. ,,Voor onze selectie is het extra zuur. We zitten met drie overwinningen op rij in een flow en hadden er graag in Ittersum tegen SVI een vierde overwinning aan toegevoegd. Je moet maar afwachten hoe je straks uit de winterstop komt, er van uitgaande dat we pas 22 januari weer competitievoetbal kunnen spelen.”

Bouw heeft bij controle aan de poort ervaren dat een aantal mensen onredelijk reageert, de maatregelen niet erkent of er niet van op de hoogte is. ,,Je raakt dan in discussies waar je het liefst ver van blijft.

Voorzitter Peter van Klompenburg van voetbalvereniging Vierhouten geeft aan dat er bij zijn club weinig activiteiten kunnen plaatsvinden omdat de club geen jongere juniorenteams heeft en de JO19 ook niet de gelegenheid heeft op vóór 17.00 uur te trainen. Dat is het tijdstip dat sportparken gesloten moeten zijn. Er wordt weinig gebouwd in Vierhouten en de instroom van pupillen en jongere junioren vindt niet of nauwelijks plaats. ,,We hebben het eindejaarsbuffet moeten afblazen. En tja, ik geef de KNVB gelijk. Wedstrijden spelen zonder training vraagt om blessures. Dat moet je niet willen.

Op de site van voetbalvereniging Elspeet een heldere uitleg. De vereniging die het dit jaar zo goed doet wil graag nog voor de winterstop de derde plaats innemen. Daar steekt corona een stokje voor. Het bestuur heeft door de ongewisheden al wel besloten om de nieuwjaarsreceptie die voor 8 januari stond gepland, niet door te laten gaan.

Voetbalvereniging Hulshorst kreeg te maken met een aantal coronabesmettingen. Voorzitter Herman Klaassen staat grotendeels achter de besluiten van het kabinet. ,,Je moet bewegingsstromen minimaliseren. Het is beter om de competitie pas na de winterstop op te pakken. Wat mij betreft had het kabinet ook het voetbal van de recreanten (B-categorie) moeten stoppen. Het gaat daarbij vooral om oudere senioren. Die lopen zonder training een nóg groter risico op blessures.”

Hulshorst kreeg eerder te maken met twee spelers die corona opliepen. Herman: ,,De wedstrijd tegen DSV’61 kon niet doorgaan. We hebben gezegd dat de jongens uit Doornspijk ook risico liepen. Een paar dagen na de geplande wedstrijd werden nog twee van onze spelers ziek. Maar goed dat we dat duel hebben afgelast. We hebben nu een paar weken niet kunnen spelen en trainen. De inhaalwedstrijd door laten gaan is dat in feite ook geen optie.”

Hulshorst nam nog geen besluit over het Oliebollentoernooi dat traditioneel aan het eind van het jaar gepland staat. De verwachtingen wat dat betreft zijn zeer gering.

Inmiddels is de regionale zaalvoetbalcompetitie ook uit de vaart genomen.

Wat wel opvalt is dat voetbalkantines vol met supporters zitten die op het veld niet mogen komen. Uiteraard zitten en staan ze er alleen na vertoon van de QR-code.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie