Bram van de Worp (geel shirt)  in actie, net voor de eerste goal voor vv Nunspeet.
Bram van de Worp (geel shirt) in actie, net voor de eerste goal voor vv Nunspeet. NWV foto

Bram van de Worp, man van de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen

Voetbal

NUNSPEET Bram van de Worp kan zijn geluk niet op. Na anderhalf jaar blessureleed en een voorzichtige invalbeurt staat hij thuis tegen Go Ahead Kampen in de basis om daarin meteen uit te groeien tot man van de wedstrijd. Hij is het die in de elfde minuut de score open breekt. Als vervolgens binnen een half uur Lars ten Dolle een geplaatste hoekschop van Dani Schmitz een goed vervolg geeft staat het 2-0 op het scorebord, een voorsprong die geel en blauw niet meer uit handen geeft.

Go Ahead komt het best uit de kleedkamer, zet Nunspeet onder druk zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste de beste aanval van de thuisclub levert echter gelijk een doelpunt op. Reijer Roelofsen levert een splijtende pas af op Emiel Goud. Die vindt Van de Worp. Bram vindt in eerste instantie de doelman op zijn weg, maar kopt de terugspringende bal beheerst tegen de touwen. 

Nunspeet is in deze fase heel effectief, neemt het commando over en deelt de Kampenaren een tweede dreun uit via de al gememoreerde hoekschop, één van een hele serie. De bezoekers mogen in die fase blij zijn dat de schade beperkt blijft want de goed leidende arbiter Smit vindt een overtreding tegen Goud niet zwaar genoeg voor een strafschop. Smits loopt in de slotfase een hoofdwond op, Hij komt na rust terug, maar niet voor lange tijd, want het kwetsuur laat zijn sporen na.

Vroeg in de tweede helft laat Vincent Huisman de mogelijkheid liggen om vrijgespeeld uit een moeilijke hoek de bal binnen te mikken. Daarna wordt Nunspeet in de klem gezet. Go Ahead heeft te weinig aanvallende kracht om het duel een andere wending te geven. Nunspeet hangt meer dan eens tegen de touwen, maar gaat niet neer. Doelman Jardi Niebeek moet zich twee nieuwe schoenen laten strikken, maar raakt niet verstrikt in Kampens vuurwerk. In de slotminuut loopt de thuisclub nog onnodig geel op, maar dat kan de afdronk van de overwinning niet verpesten. Een hoopgevende overwinning, want door corona zijn vier spelers niet beschikbaar en bovendien is Dominique van de Grift voor twee weken geschorst. Het zet Lucas Hoekman voor de puzzel om met de resterende selectie balans te vinden. Dat lukt de ervaren coach wonderwel. Go Ahead mag dan wat meer aan de bal zijn, uiteindelijk dwingt het weinig af en dat is een verdienste van Reijer Roelofsen en zijn defensie.

Zoals gezegd beleeft Bram van de Worp zijn finest moment. ,,Ik verliet ‘t Harde met een afgescheurde enkelband. In augustus kon ik eindelijk weer aan voetballen denken. Dat was van korte duur, want al vrijwel meteen raakte ik weer een half jaar uit de roulatie. Nu met een afgescheurde meniscus. Vorige week smaakte de invalbeurt maar meer. Ik heb het nu 80 minuten vol kunnen houden. Ben nog niet helemaal fit maar dat hoop ik de komende weken te plooien.” Opvallend gegeven: hij roert in het veld direct zijn mond en strooit met aanwijzingen. Dat heeft hij overgehouden aan zijn periode bij ‘t Harde, waar hij zijn aanvoerdersband met verve droeg.

Het is voor Hoekman, die zijn contract met een jaar verlengde, een geruststellend gegeven dat hij een bank heeft met gelijkwaardige spelers. Een gegeven dat van waarde zal zijn in het energievretende vervolg van deze competitie.

Dick van der Veen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 10 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00