Afbeelding
Pixabay

WHC loopt bijna op Zilveren Schoenen

Voetbal

NUNSPEET/ELBURG/OLDEBROEK WHC mag dan vele kansen missen: de scoringsdrift is ongebroken. De Wezepers hebben er al 31 in liggen en voeren vol trots ons klassement aan in de sectie ‘Aanvallend’ van de strijd om de Zilveren Schoenen. Van concurrentie is nauwelijks sprake. 

UITDAGERS Ook de topscorer lijkt dit seizoen uit Wezep te komen, ook al is daar de afstand van leider Stef van Oene tot de achtervolgers minder groot. Stefan Marsman van ‘t Harde is één van de uitdagers, maar Van Oene moet vooral ook concurrentie duchten van eigen ploeggenoten als Sander Krijns en Sargon Gouriye. 

In onze regio doet ook ‘t Harde mee om de nacompetitie. Dieze West is met veel gehaalde spelers te sterk (12-1 winst op Noord Veluwe Boys!), maar via de nacompetitie is veel mogelijk, al hebben de Hardenezen daar nu net geen goed ervaringen mee.

DERBY OWIOS en VSCO’61 zijn vooralsnog buiten gevaar. Niemand zal verwacht hebben dat ze bovenin een woordje zouden meespreken. Wegblijven de bedreigde plaatsen is de eerste opgave. OWIOS moet zaterdag tegen de Valleivogels een stap in de goede richting zetten. 

Een positieve score kan nog grotere waarde hebben als VSCO’61 zich in Oosterbeek OVC van het lijf houdt. Een nederlaag voor de Oosterwoldenaren brengt hen zelf in de problemen. 

DEGRADATIE Gevaar voor degradatie is er vooral voor Hulshorst, dat slecht uit het coronatijdperk is gekomen met twee nederlagen. De derby vandaag, dinsdag 22 februari, tegen DSV’61 is van cruciaal belang. En daarna zaterdag de uitwedstrijd tegen Swift. 

Elspeet, DSV’61 en ESC kunnen iets ruimer adem halen. De Doornspijkers behaalden een knappe uitzege op Rouveen waardoor de competitie nu volledig van spanning is beroofd. Hatto Heim is hier de gedoodverfde en straks ook terechte kampioen. 

En vergeten we Nunspeet niet, dat zich zaterdag door thuis van DOS37 te winnen stevig in de subtop kan nestelen. Dan moet de ploeg wel 90 minuten bij de les zijn. De ervaring leert dat een goed gespeelde helft onvoldoende is.

STAND

De huidige stand om de Zilveren Schoenen:

AANVALLEND

1. WHC: 31 doelpunten; 2. ESC: 20; 3. ‘t Harde en Nunspeet: 16; 5. Elspeet: 13; 6. VSCO’61, DSV’61 en Hulshorst: 12; 9. OWIOS¨ 11;  10. Noord Veluwe Boys: 9 en op 11 Vierhouten: 6 doelpunten.

VERDEDIGEND

1. WHC, ‘t Harde en DSV’61: 10 tegentreffers;  4. Elspeet: 11;  5. VSCO’61: 13; 6. Nunspeet: 14; 7. OWIOS; 16; 8. ESC: 23;  9. Hulshorst: 28; 10. Vierhouten: 29 op 11 Noord Veluwe Boys: 33 tegen.

TOPSCORERS

1. Stef van Oene (WHC): 10 goals; 2. Stefan Marsman (’t Harde): 7; 3. Sander Krijns (WHC): 6;  4. Niels van der Steeg (Elspeet), Sven Wastenecker (ESC) en Sargon Gouriye (WHC): 5 doelpunten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00