Veel felle duels bij Elspeet-Hulshorst.
Veel felle duels bij Elspeet-Hulshorst. NW Veluwe foto

VV Elspeet wint derby, Hulshorst in zorgen

Voetbal

ELSPEET Daar waar Elspeet de gemeentelijke derby benut voor eerherstel na vijf nederlagen zakt Hulshorst mede door de resultaten op de overige velden steeds dieper in het moeras. Het foutenfestival in sportpark Op de Heide levert zeven treffers op waarvan de thuisclub er eentje meer in de tas stopt.

Het is voor de neutrale toeschouwer onbegrijpelijk hoe Hulshorst ongedisciplineerd aan de wedstrijd begint, wordt overlopen op het middenveld en kans na kans weggeeft aan een gretige tegenstander die wél beseft waar het deze middag om gaat. Met als gevolg een regen van kansen. Dat het na een kwartier nog maar 2-0 is door doelpunten van David Bleijenberg en Jasper Post mag een klein wonder heten, want het is bij Hulshorst achterin gatenkaas met extra grote openingen. 

Dat het daarna toch nog een wedstrijd wordt is het gevolg van een ook allerminst solide defensie bij de gastheren. De eerste de beste echte tegenstoot levert gelijk resultaat op via routinier Krijn Eckhardt.

Nog voor rust noteert Bleijenberg zijn tweede, waarbij doelman Thijs Menges er niet goed uitziet, verblind wellicht door het geblunder voor hem in de zestien en brengt Gerjan Visser de spanning terug.

Het dondert in de kleedkamer bij Hulshorst. William van den Hul spreekt zijn mannen aan op hun mentaliteit en schuift met pionnen. Er komt wat meer evenwicht. Scheidsrechter Foget komt adem tekort om zijn fluit lucht in te blazen door aanhoudende overtredingen. Clubtopscorer Niels van der Steeh bezorgt Hulshorst met een benutte strafschop de genadeslag. Brandon Akolade beloont in de slotminuut nog het volhouden van de bezoekers: 4-3. Ruben van Loo (Hulshorst) en Bart van der Hoorn (Elspeet) maken het niet meer mee. Die staan al met rood onder de douche.

Voor Norbert Koelewijn, de jonge gedreven trainer van Elspeet, komt de winst als zeer gelegen. ,,We zijn onvoldoende effectief. Dat is ons manco. Eerder tegen VIOS laten we negen opgelegde kansen liggen en nu ook weer legio mogelijkheden. Hulshorst is goed in corners en vrije trappen. Daar hadden we veel moeite mee. We geven teveel onnodige overtredingen weg op het middenveld. Deze overwinning zal vertrouwen geven om bij de middenmoot aan te haken.”

Daar waar William van den Hul tijd nodig heeft om zijn teleurstelling te verbijten analyseert assistent Ruben Bets met kennersblik. Hij stopte vorig seizoen, maar heeft nog teveel ambitie om met zijn 32 jaar opnieuw voor een plek in de selectie te gaan. ,,Ik heb het te druk met mijn werk om het coachen ermee te combineren en denk als speler van meerwaarde te kunnen zijn.” In de afgelopen weken maakte hij al enkele invalbeurten.

,,We waren vanmiddag niet scherp genoeg en liepen voortdurend achter de feiten aan. Een te lage handelingssnelheid en  onvoldoende bewustzijn dat je dit soort duels met het mes tussen de tanden moet spelen. Ik wil mijn rentree niet in de vierde klas maken en dat zie ik ook niet gebeuren. Er zijn nog voldoende wedstrijden om het tij te keren. Niemand van ons gelooft in degradatie maar dat moeten we ook omzetten in de praktijk. Geen reactievoetbal maar vol erin vanaf de eerste minuut. Ik heb er vertrouwen in.”

Dick van der Veen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 10 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 10 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 10 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00