Timothy de Haan kan Finn van der Heide ook niet passeren.
Timothy de Haan kan Finn van der Heide ook niet passeren. NWVfoto

ESC trekt aan langste eind tijdens streekderby

Voetbal

HULSHORST/ELBURG ESC is de gelukkigste in de enerverende streekderby tegen Hulshorst, dat in diep in de tweede helft moet buigen. Voor de neutrale toeschouwer was een gelijkspel een resultaat geweest met een wat hoger gehalte aan rechtvaardigheid.

Hulshorst putte moed uit een klinkende zege een week eerder op HTC en zette ESC in de beginfase zwaar onder druk. ,,Scoren is het moeilijkste onderdeel van het spel. Zij hadden ook een prima keeper bij hen tussen de palen.” Trainer William van den Hul valt in deze fase van de competitie niet te benijden. Soms moet hij met zeven jeugdspelers de wei in. Dan toch: na een reeks tegenvallende resultaten is de wil ongebroken, zo ziet ook zijn ESC-collega Siemen Lindeboom, die met zijn team veel progressie maakte en via zinvolle aanwijzingen de Elburgers op het rechte spoor zet. Motor daarbij is Donny Mulder, die oog heeft voor de looplijnen en met mooie passeerbewegingen op snelheid zijn medespelers in kansrijke positie brengt. Hulshorst beschikt in Timothy de Haan ook over een uitblinker. Die gaat voorop in de strijd, bestrijkt grote delen van het veld, maar wordt vaak niet begrepen omdat hij al een fase vooruit denkt. 

Het is een wedstrijd met weinig doelrijpe kansen waarbij zich meer een meer aftekent dat wie scoort de drie punten in de tas mag pakken. Hulshorst zet ook na rust druk. De beste kans is voor De Haan die net als eerder Akolade één op één met jeugdkeeper Van der Heide aan het kortste eind trekt. ESC heeft wat dat betreft een luxe probleem. Een prima vervanger van de eerste doelman en als die er zoals deze wedstrijd niet bij kan zijn heb je een A-junior met grote talenten. Lenig, blakend van zelfvertrouwen, geen aarzelingen, één die de gedachten van een spits kan lezen. Hij stond trouwens ook al eens zelf in de punt van de aanval al was dat uit nood geboren. Bij Hulshorst heeft Ruben Bets, aanvoerder in de succesperiode die tot promotie leidde, de kicksen weer aangetrokken om met coachende kwaliteiten zijn verdedigers te ondersteunen. Dat werkt heel lang goed. Totdat Sven Wastenecker bij een rommelige situatie van afstand uithaalt en een bal die volgens Van den Hul bij de cornervlag zou zijn beland, door een verdediger wordt getoucheerd en de keeper kansloos maakt. ,,Ik stond al een tijdje droog na een periode waarin ik regelmatig scoorde. Door noodzakelijke omzettingen als gevolg van blessures ben ik in een wat minder aanvallende positie gekomen. Deze voelt heel lekker.” 

Wastenecker ziet dat junior Emre Sahan even later Hulshorst de genadeslag toebrengt als hij door een misverstand in de verdediging ongehinderd kan scoren. Het pleit voor Hulshorst dat het de rug recht en vol op de aanval blijft spelen met beste wel wat mogelijkheden. De bal weigert de bevelen op te volgen en zelfs de dik verdiende eretreffer is niet gegund.

Bij Hulshorst zijn twee jeugdspelers er deze middag niet bij. Ze wonen een herdenkingsdienst bij voor een vriend uit Nunspeet die samen met een maatje uit ‘t Harde om het leven kwam bij een crash van een vliegtuig in Peru. Het zet de sport weer even op de plaats. ESC is zo goed als veilig; Hulshorst geeft niet op.

Dick van der Veen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 10 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 10 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 10 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00