Afbeelding
Pixabay

Zilveren Schoenen: Nunspeet verrast

11 april 2022 om 13:58 Voetbal

NUNSPEET/ELBURG/OLDEBROEK Hoewel het zelf geen directe kandidaat is in de strijd om de Zilveren Schoenen blijft het eerste elftal van V.V. Nunspeet de aandacht trekken met klinkende resultaten. Opzienbarend daardoor ook omdat de club het accent legt op de eigen jeugd. 

Een trainer met de kwaliteiten van Lucas Hoekman is de aangewezen persoon om dat tot een succes te maken. De gedachte om er toch vooral in dezelfde klasse te blijven heeft voorzichtig plaats gemaakt voor iets in hoger sferen. Aanstaande zaterdag thuis winnen van KHC en er wacht nog een mooi eind van de competitie, maar datzelfde KHC lag al eens flink dwars op weg naar promotie. Lars van Wetering, die nu aan de lopende band scoort bij FC Horst, zal ook met verbazing terugkijken naar het Nunspeet van dit moment waar hij toch minder goed uit de verf kwam.

AANSLUITING ’t Harde heeft door een mooie overwinning op Reaal Dronten de aansluiting weer gevonden. 

WHC haalde moeizaam drie punten binnen en had daar nog de hulp van een tegenstander bij nodig. Niettemin heeft de ploeg het nog in eigen handen om de begeerde promotie te bewerkstelligen. Belangrijk is de wedstrijd tegen Olde Veste op Mulderssingel. 

In de sector Aanvallend hebben de Wezepers vooralsnog geen concurrenten. Verdedigend vecht het een robbertje uit met DSV’61 en ’t Harde. In die hoek zijn de verschillen erg gering. 

OWIOS behaalde belangrijke winst daar waar VSCO’61 opnieuw een nederlaag leed. De afstand tot de degradatieplekken is nog altijd royaal, maar het is wel tijd om weer een tandje bij te schakelen.

INHAALWEDSTRIJD DSV’61 is afhankelijk van misstappen van Rouveen en Hatto Heim. Spannend is het om de tweede periode waarin het de leiding heeft, maar waarin Hattem er nog overheen kan springen. Dat is afhankelijk van de inhaalwedstrijd vanavond, dinsdag 12 april, tegen VIOS. Daar zullen de Doornspijkers niet ontbreken. 

Hulshorst blijft knokken voor wat het waard is. Met de instelling is niets mis. Nu nog een glimlach van vrouwe Fortuna en het degradatiespook kan in de hoek worden gezet.

De standen:

AANVALLEND
1. WHC: 41 doelpunten, 2. DSV’61: 34, 3. ’t Harde: 33; 4. Nunspeet en ESC: 28; 6. Elspeet: 25; 7. OWIOS: 24;8. Hulshorst: 22; 9. VSCO’61: 21; 10. Noord Veluwe Boys: 18 en 11. Vierhouten: 10.

VERDEDIGEND
1. WHC: 16 tegentreffers; 2. ’t Harde en DSV’61: 17; 4. Nunspeet: 21; 5. OWIOS: 26, 6. VSCO61: 30; 7. ESC en Elspeet: 34; 9. Hulshorst: 50; 10. Noord Veluwe Boys: 54 en 11. Vierhouten: 58.

TOPSCORERS
1. Stefan Marsman (’t Harde) en Stef van Oene (WHC:) 11 doelpunten; 3. Sander Krijns (WHC), Niels van der Steeg (Elspeet): 9; 5. Sargon Gouriye (WHC), Jonathan van ‘t Hof (Nunspeet), Hendrik Uitslag (OWIOS) en Henk Elskamp (’t Harde): 8; 9. Martijn Lieferink (DSV 61), en Gerrit Hoekert (DSV’61): 7.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie