Een spannende wedstrijd tussen Nunspeet en Kampen.
Een spannende wedstrijd tussen Nunspeet en Kampen. Fred Hup

Nunspeet wint uit tegen Kampen

Voetbal

NUNSPEET/KAMPEN Na vijf overwinningen op rij behoort Nunspeet onverwachts bij het rijtje favorieten voor het kampioenschap van de eerste klasse en zitten de blauw gelen in een flow met goede resultaten.

Zaterdag stapten de mannen van trainer Lucas Hoekman in de bus voor een uitwedstrijd tegen DOS Kampen, beide ploegen speelden elk een sterk kwartier, thuisploeg DOS het eerste kwartier, Nunspeet direct na rust. Er werden verschillende kansen gecreëerd.

Al na vijf minuten mocht DOS Kampen een corner nemen, de bal kwam terecht bij Ruben Meijer, deze haalde direct uit en raakte de onderkant van de lat. Tien minuten later opnieuw DOS. Aanvaller Allan werd de diepte ingestuurd. De rappe buitenspeler was iedereen te snel af. In de zestien meter weet hij ook doelman Jardi Niebeek te omspelen, maar verliest de bal even uit het oog. Nunspeet houdt in deze fase de nul.

Na de pauze komt Nunspeet opnieuw goed uit de startblokken. Emiel Goud staat na een vrije bal op de rand van de zestien volledig vrij. Zijn vizier staat (nog) niet op scherp en zijn schot gaat ver naast. In de 55ste minuut leidt balverlies door DOS Kampen de voorsprong voor Nunspeet in. De voorzet die uit het balverlies volgt kan redelijk eenvoudig door Jonathan van ’t Hof worden binnen getikt. Tien minuten later wordt de score verdubbeld. Een afvallende bal beland precies voor de voeten van Van de Grift. Hij schiet de bal hard tegen de touwen. 

Kort hierna krijgt uitblinker van de Grift opnieuw al koppend een grote kans, maar keeper Kevin Dijkstra van DOS Kampen weet met een redding een derde doelpunt voor Nunspeet te voorkomen.

In het laatste kwartier doet DOS er alles aan om in de wedstrijd te komen. De aansluitingstreffer valt in de 80ste minuut en is het startschot voor het alles of niets offensief van de thuisploeg. Maar keeper Jardi Niebeek weet met zijn verdedigers de gelijkmaker te voorkomen.

Trainer Lucas Hoekman vertelde na afloop van de wedstrijd tegen De Merino’s het volgende: ,,We mogen genieten, maar de eerst volgende wedstrijd is het belangrijkste. Als we met elkaar zo doorgaan gaan we een schitterend competitieslot tegemoet.”

Zaterdag 16 april ontvangt Nunspeet KHC uit Kampen op sportpark de Wiltsangh, de aanvang is 14:45 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 12 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 12 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00