Afbeelding
Alex Fox via Pixabay

Nunspeet: zesde zege op rij!

Voetbal

NUNSPEET Een paar maanden geleden leek voor Nunspeet een plek in het linker rijtje al een hele prestatie. Na de zesde overwinning op rij dienen zich hele andere perspectieven aan. Maar dan toch de nuchtere constatering van een supporter: wat hebben we nou toch in de hoofdklasse te zoeken?

Hij zal het baseren op de weinig overtuigende zege op ‘angstgegner’ KHC. Nog net geen gestolen overwinning, maar wel met enig fortuin bij elkaar gebokst. De wedstrijd begon met een ludiek voorval. Na een minuut holde de scheidsrechter de kleedkamer binnen, beide ploeg in verbazing achterlatend. Na een paar minuten kwam hij terug met een reservefluitje waaruit wèl geluid kwam. Tja, zonder zo’n apparaatje kunnen spelers en publiek er naar fluiten.

Na een goede eerste helft, waarin de Kampenaren zich hoofdzakelijk tot verdedigen moesten beperken, volgde een veel mindere tweede omloop, waarin Nunspeet zwaar onder druk stond. De ongrijpbare Hushan Ali op rechts met zijn gave passeerbewegingen kreeg op rechts teveel vrijheid, zette zijn medespelers keer op keer vrij voor doelman Jardi Niebeek, maar deze weigerden de trekker over te halen. Als er wel een keer goed werd gemikt brachten de binnenkant van de paal voor Nunspeet redding.

En in zulke situaties geld een ongeschreven voetbalwet. Vincent Huisman, uitgerekend hij, zorgde persoonlijk voor de Nunspeetse overwinning. Hij, de spits die door een blessure vele weken op de bank zat en na rust mocht invallen voor Dani Schmitz, reageerde attent op een diepe bal van zijn linksback. ,,Ik kwam eigenlijk niet goed uit, kon in een draai de keeper nog omspelen.” Het ging gepaard met een Indianenkreet die tot op de bijvelden te horen moet zijn geweest. “Na mijn blessure was het moeilijk terug komen in een elftal dat lekker draait. Het smaakt zo lekker om dan voor de ploeg beslissend te kunnen zijn.”

Met nog thuiswedstrijden tegen de naaste belagers, te beginnen met koploper DTS, is er nog van alles mogelijk voor geel en blauw. Dan zal er toch meer moeten worden gebracht dan tegen KHC, een ploeg die een paar seizoenen eerder Nunspeet van promotie  naar de hoofdklasse afhield. De zege in het Paasweekend voelde een beetje als revanche. Compliment voor trainer Lucas Hoekman die zijn ploeg aan het voetballen kreeg, zelfvertrouwen bezorgde en zowaar tot de kandidaten voor iets moois opwerkte.

Dick van de Veen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 12 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 12 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 12 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00