Afbeelding
Fred Hup

Nunspeet neemt koppositie over van DTS Ede

Voetbal

NUNSPEET Afgelopen zaterdag kreeg Nunspeet na jaren weer de kans om voor de eerste plaats te spelen. Koploper DTS 35 uit Ede bracht een bezoek aan sportpark De Wiltsangh. Met een achterstand van slechts twee punten wist Nunspeet dat er gewonnen moest worden, het publiek was na 90 minuten de grote winnaar.

De ploeg van trainer Lucas Hoekman verkeerd de laatste weken in topvorm en wist een serie aan maar liefst zes overwinningen op rij neer te zetten. De eerste wedstrijd tegen DTS 35 werd in november met 3-2 winnend afgesloten, dus met goede moed begonnen de blauw gelen aan de wedstrijd.

Na een beginfase, met blijkbaar spanning in de benen bij Nunspeet, namen de Edenaren het heft in handen. Het waren de gasten die voetbalden en het meest dreigend waren. In de negende minuut was het DTS aanvaller Palm die zijn schot naast zag gaan. Daarna bleef DTS het meest dreigend en na 26 minuten te hebben gespeeld was het raak voor de gasten. Het was opnieuw Palm, die van dichtbij toesloeg; 0-1. Nunspeet wist maar niet in de wedstrijd te komen.
Het was in de eerste helft aan keeper Jardi Niebeek te danken dat het bij 0-1 bleef, met verschillende reddingen hield hij Nunspeet op de been.

Na de rust een volledig ander spelbeeld, Nunspeet dat de opstelling op twee plaatsen wijzigde en hierdoor de wedstrijd naar zijn hand wist te zetten. In de 63e minuut was Marnix Tissingh die vanuit het niets Nunspeet op gelijke hoogte bracht. De Edenaren konden de bal niet uitverdedigen en hij wist vanuit de draai snoeihard in de kruising binnen te schieten. DTS Ede wat in de eerste helft volledig de wedstrijd onder controle had, werd slordig en verloor keer op keer de bal door het agressieve veldspel van Nunspeet. 

Slechts tien minuten later was het wederom raak. DTS Ede wist zich niet onder de druk uit te spelen en ditmaal was het Dani Schmitz die de trekker overhaalde; 2-1. Nadat Nunspeet opnieuw een grote mogelijkheid onbenut liet, was het toch weer DTS Ede wat aanzette. Na een kansrijke scrimmage voor het doel van Nunspeet, was het niet DTS Ede wat de trekker overhaalde, maar de thuisploeg zelf vanuit een razendsnelle counter; 3-1.

Met deze overwinning neemt Nunspeet de koppositie over van DTS Ede. Maar het is spannend in de top van de 1e klasse D. Nunspeet, CSV Apeldoorn en DTS Ede zullen de komende weken blijven strijden voor rechtstreekse promotie naar de hoofdklasse. Nunspeet gaat komende zaterdag op bezoek bij Bennekom en kijkt alvast vooruit naar 7 mei, dan brengt mede kampioenskandidaat CSV Apeldoorn een bezoek aan sportpark De Wiltsangh.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 8 uur geleden
Afbeelding
Stichting Verborgen Armoede zoekt collectanten 9 uur geleden
Afbeelding
Casper van der Woude wint drukke koers in Elspeet 11 aug, 15:40
Afbeelding
Binnen bij het Noord-Veluws Museum Uitjes in de regio 11 aug, 13:52
Afbeelding
Oldtimerdag in Hulshorst: ‘Een echte familiedag’ 10 aug, 10:00
Afbeelding
Van Nunspeet naar Italië: ‘Hier kan je zeker een zomer doorbrengen’ 10 aug, 09:00
Afbeelding
Ontsnapt kalf zakt door trampoline 10 aug, 08:17