De laatst gespeelde thuiswedstrijd.
De laatst gespeelde thuiswedstrijd. DiantaLokhorstFotografie

Nunspeet laat kansen liggen tijdens derby tegen Hierden

Voetbal

NUNSPEET Competitieronde 24 leek een formaliteit, maar het eindigde met veel verrassende uitslagen. Door puntverlies voor koploper SDVB en achtervolgers DZC, SVZW, DTS en Nunspeet werd CSV Apeldoorn de lachende nieuwe koploper. Met nog twee competitierondes te gaan maakt iedereen weer kans op het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag ging Nunspeet op bezoek bij buurtvereniging en hekkensluiter Hierden. Op een sfeervol sportpark Mheenzicht wist Nunspeet, gesteund door veel eigen supporters, de punten niet mee te nemen. Nunspeet moest winnen om zicht te houden op het kampioenschap, de thuisploeg om degradatie te voorkomen. Grotere tegenstellingen zijn er niet.

Nunspeet startte noodgedwongen zonder de basisspelers, keeper Jardi Niebeek, de broers Marnix en Gieljan Tissingh en aanvaller Dani Schmitz. Het gemis van deze vier liet zich de eerste helft voelen.
Ondanks goede mogelijkheden voor Johnathan van’t Hof, Lars ten Dolle en Emiel Goud was het Dominique Denzel die Hierden op voorsprong wist te zetten. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

In de tweede helft bracht Lucas Hoekman Dani Schmitz voor Marco de Vries, hierdoor kwam er meer snelheid in de aanval. Ook zorgde deze wissel ervoor dat Nunspeet een groot veldoverwicht creëerde. Het was Schmitz zelf die de grootse mogelijkheid op de gelijkmaker op de doellijn geblokkeerd zag worden nadat de keeper al kansloos was.

In het verdere verloop van de wedstrijd was het Hierden dat alle middelen gebruikte om de overwinning over de streep te trekken, grenzen werden opgezocht. Scheidsrechter Berends liet de thuisploeg rustig haar gang gaan.
Ondanks grote druk door Nunspeet was het Hierden dat in de 96ste minuut de beslissende 2-0 liet aantekenen. Het slotakkoord was voor Patrick Pluim maar zijn schot van circa 20 meter werd op een schitterende manier uit het doel gekopt door een verdediger van Hierden. Eindstand 2-0.

Hoe nu verder? Samen met vier andere ploegen strijdt Nunspeet nog voor het kampioenschap en een periodetitel. De achterstand op koploper CSV Apeldoorn bedraagt drie punten, de achterstand op SDVB Barneveld in de derde periode vijf punten. Met nog twee speelrondes te gaan zal er dus gewonnen moeten worden. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00