Niels van der Steeg krijgt voor het front van het eerste team van VV Elspeet de Zilveren Schoen uitgereikt door Dick van der Veen.
Niels van der Steeg krijgt voor het front van het eerste team van VV Elspeet de Zilveren Schoen uitgereikt door Dick van der Veen. NWVfoto

Zilveren Schoen voor Niels van der Steeg

Voetbal

ELSPEET/ELBURG/OLDEBROEK Elspeter Niels van der Steeg heeft de nek-aan-nek race met Stef van Oene van WHC gewonnen en mag zich regionale topschutter van het seizoen 2021-2022 noemen. Hij ontvingt na afloop van de laatste competitiewedstrijd de Zilveren Schoen van Juwelier Miekes Sieraderie en BDU Media (HAH Elburg, HAH Oldebroek en HAH Nunspeet).

Dat er een grauwsluier over de uitreiking hangt heeft alles te maken met de beroerde slotfase van Elspeet met een 1-6 nederlaag tegen Zwolsche Boys als slotstuk. De uitreiking van de trofee tovert voor even een lach op de stramme gezichten. De prestatie van Niels vormt het bewijs dat zwart en wit veel beter kan. De prestaties van Elspeet dit seizoen kleuren van fel oranje tot inktzwart. ,,Ik deel daar in mee. Er zijn periodes geweest dat alles lukte en we op weg leken naar een hoge klassering met inbegrip van een periodekampioenschap. Veel ziekte in de coronatijd was een eerste domper. We hebben ons daar goed van hersteld en dan weer zo’n einde van de competitie met vier vette nederlagen.” Niels moet een slok van zijn biertje nemen om zijn verhaal te vervolgen.

Als kind van de club breekt hij vijf seizoenen geleden als A-junior door en maakt zijn opwachting in de hoofdmacht. ,,We speelden toen in de vierde klas. Ik zat goed in mijn vel en jaste er meer dan twintig in. We hangen als dorpsclub vaak tussen de derde en vierde klas in. Dat leek dit seizoen met Norbert Koelewijn als coach doorbroken te worden. We hebben naar mijn mening voetballend stappen gemaakt.” Als hij de vraag krijgt voorgelegd hoe het toch kan dat er tegenover mooie reeksen zulke miserabele prestaties staan komt hij tot de conclusie dat het met de mentaliteit te maken moet hebben. ,,Je ziet het vandaag. We zijn zeker gelijkwaardig en ineens zakt de weg en incasseren we de ene na de andere treffer.”

Hij kan zich indenken dat de trainer het even helemaal heeft gehad met het gepruts in de slotfase. Toch ziet hij voldoende aanknopingspunten om aan stabiliteit te werken. ,,Geblesseerde spelers komen terug. Vanuit de jeugd vullen twee jongens de selectie aan. Je hebt als dorpsclub nu eenmaal geen breed aanbod. We moeten leren tegenslagen te verwerken. Dat trek ik mezelf ook aan.” 

Niels merkte wel dat er naarmate zijn scorend vermogen meer in de media kwam hij extra bewaking kreeg en er zo nu en dan ook flink werd uitgedeeld. Of er interesse is van andere clubs. ..Daar heb ik niets van gehoord. Het interesseert ook in het geheel niet. Ik heb het naar mijn zin bij Elspeet en wil graag nog een aantal seizoenen van waarde zijn.” 

Er zijn kenners die voorspellen dat zijn mooiste jaren nog in het verschiet liggen. Wellicht kan David Bleijenberg een mooie bliksemafleider zijn, want niet vergeten mag worden dat die ook dertien keer het netje liet bollen. 

De schutterstrofee en de wetenschap dat het toch is gelukt om de positie in de derde klas veilig te stellen halen zorgen er voor dat de teleurstelling van de gezichten verdwijnt en het biertje doet de rest. Niels mag proberen het bezit van de verzilverde schoen van international Perr Schuurs te prolongeren in een nieuw seizoen.

Dick van der Veen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 12 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 12 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00