Het ondertekende contract telt dertig pagina’s.
Het ondertekende contract telt dertig pagina’s. Wijnand Kooijmans

Spaanse voetbalclub Espanyol komt volgend jaar naar Hulshorst

Voetbal

Vier professionele trainers van de Spaanse voetbalclub Espanyol komen volgend jaar van 1 t/m 5 mei naar Hulshorst om op het terrein van VV Hulshorst training te geven aan Nederlandse talenten.

Het gaat om een voetbalkamp voor jongens en meisjes tussen de acht en dertien jaar. Het kamp is vastgelegd in een contract dat in de kantine van de Hulshorster vereniging werd ondertekend door Robbie Jonker van deze club en Maurits de Boer die namens Espanyol betrokken is bij de organisatie van het kamp.

Maurits de Boer is in het dagelijks leven teammanager van de keukenbrigade van de voetbalclub PEC in Zwolle. Hij is actief bezig met de Spaanse taal en dat heeft alles te maken met zijn vriendin die uit Peru afkomstig is. Door zijn interesse voor de taal heeft hij nauw contact met veel voetbalclubs in Spanje. Voor hen is Nederland een interessant terrein en meerdere Spaanse clubs zijn hier ook actief door de inzet van scouts. Nederland wordt gezien als een land met veel voetbaltalenten.

Ook Espanyol wil een voetbalacademie stichten in Nederland en daarmee het merk van de club, die uitkomt in de hoogste Spaanse voetbaldivisie, op de markt zetten. Na FC Barcelona is het de tweede club in deze stad. Talenten die hier worden gespot kunnen doorstromen naar de academie van de club in Spanje.

De kosten, inclusief tenue en het eten tussen de middag, gaan 210 euro bedragen. Om het kamp tot een succes te maken zijn zestig deelnemers noodzakelijk. De Boer verwacht dat de taal geen probleem wordt als het gaat om de trainingen die tweemaal per dag worden gegeven. Aan het eind van het kamp krijgen de deelnemers een diploma. Voor een eventueel groot talent bestaat de mogelijkheid naar Spanje af te mogen reizen om daar met een jeugdteam van Espanyol aan een jeugdtoernooi deel te nemen.

De Boer verwacht dat over een maand alles definitief is en daarna met de werving van jongens en meisjes kan worden begonnen. Zodra de inschrijving open wordt gesteld wordt hiervan melding gemaakt.

Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 8 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 10 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 13 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 14 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00