Noord Veluwe Boys ging zaterdag op eigen veld onderuit.
Noord Veluwe Boys ging zaterdag op eigen veld onderuit. Eddy Bossenbroek

Zilveren Schoenen: Spanning staat er wekelijks flink op

Voetbal

’t Is nog steeds wat zuinig met het scoren in onze regio. Zowel in de sector Aanvallend als Verdedigend zit het veld dicht op elkaar. Het is een bijzondere competitie waarin je van de laatste vijf weg moet blijven om klassenbehoud te bewerkstelligen. 

Dick van der Veen

Laat nu precies de helft van onze clubs boven de streep staan en evenveel er onder. Waarbij gezegd dat voor een club als Elspeet het zuiver om het doelgemiddelde gaat. Het verrichtte trouwens een uitstekende prestatie door koploper Terschuurse Boys op eigen veld in bedwang te houden. Mooie zeges ook voor Nunspeet, WHC en VSCO 61. Onze eersteklassers gaan zich vast nog wel in de strijd om de bovenste plaatsen mengen. 

Wat zorgelijk gaat het toe in de derde klasse, waarin Elburger Sportclub en ook DSV 61 het nog niet goed kunnen vinden in hun nieuwe omgeving. Nunspeet en WHC kunnen zaterdag respectievelijk tegen Olympia en Heerenveen aansluiting met de subtop gaan zoeken. OWIOS heeft kansen tegen Be Quick en voor VSCO61 is het zaak om IJVV met een nederlaag over de IJssel te sturen teneinde nog wat meer lucht te krijgen. 

Elburger Sportclub kan zich, komende zaterdag tegen Swift, geen nieuwe nederlaag veroorloven en ’t Harde kan werken aan het doelsaldo tegen EZC 84. Dat geldt ook voor Hulshorst tegen ZVV.

Je merkt dat anders dan in voorgaande competities er iedere week flinke spanning op staat. Hulshorst bijvoorbeeld zal de hang naar hoger afknappen in Wapenveld, waar de plaatselijke WZC er de bijl in gooide.

AANVALLEND1.’t Harde 12 goals, 2.Elspeet 11, 3.WHC en VSCO 61 9, 5.Nunspeet 8. 6.Hulshorst, OWIOS en ESC 7, 9.DSV 61 6, 10. Noord Veluwe Boys 5.

VERDEDIGEND 1.WHC en Hulshorat 7 tegentreffers,3. Nunspeet 9, 4.OWIOS 10, 5. Elspeet en DSV 61 11,7.ESC 12, 8.Noord Veluwe Boys en ’t Harde 15, 10.VSCO 61 17.

TOPSCORERS 1. Niels van der Steeg (Elspeet) 5 doelpunten, 2. Luuk Struik (’t Harde) 4, 3.Maikel van der Wijk (Nunspeet), Emiel Goud (Nunspeet), Stefan Marsman (’t Harde), Martijn Pater (Hulshorst) 3

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 6 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 8 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 12 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 12 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00