Afbeelding
Shutterstock

Winnend Nunspeet mengt zich wellicht nog in strijd om Zilveren Schoenen

30 januari 2023 om 14:15 Voetbal

De grootste prestatie van het afgelopen weekend komt van Nunspeet dat de koploper met een 3-0 nederlaag naar Montfoort terugstuurde. We waren midweeks bij de training waarin trainer Lucas Hoekman zich met zijn team voorbereidde op dit duel en enkele slimme zetten instudeerde. 

Dick van der Veen

In de drie sectoren van de Zilveren Schoenen spelen de Nunspeters nog geen rol, maar pas op hoor: ze komen er aan op alle fronten. WHC legde na Epe een andere degradatiekandidaat over de knie en behield de koppositie.Het lijkt uit te draaien op een tweegevecht met Quick 20. WHC lijkt aanspraak te willen maken op alle drie de schoenen, waarvan er overigens al twee in de bestuurskamer staan die moeten worden verdedigd.

Eindelijk, komende zaterdag weer een competitie op alle fronten. Nunspeet moet in De Meern revanche nemen voor een beroerde competitiestart. WHC kan zich tegen Noordseschut geen fout veroorloven. OWIOS (bij AGOVV) en VSCI61 (thuis tegen Be Quick’28) moeten punten halen om bij de laatste plaatsen uit de buurt te komen. 

De kraker ESC-Elspeet is een topduel in de derde klasse. Maar wat te denken ook van de ontmoeting tussen DSV61 en Zeewolde. De Doornspijkers zullen er alles aan willen doen om van de onderste drie weg te komen. 

’t Harde zal titelkansen tegen Veluwse Boys verdedigen, daar waar Noord Veluwe Boys wellicht kansen heeft bij ZVV. Voor Hulshorst kan er nog iets moois glooien als van het verrassende VEVO wordt gewonnen. Er is nog altijd kans om de competitie een verlengstuk te geven.

AANVALLEND 1.WHC 28 goals, 2.’t Harde 26, Nunspeet 20, 4.Hulshorst 19, 5.VSCO61 16, 6.ESC 15,7.Elspeet 13, 8.OWIOS 12, 9.DSV61 10, 10.Noord Veluwe Boys 9.

VERDEDIGEND 1.Hulshorst en WHC 12 tegentreffers, 3.’t Harde 15, .Nunspeet en DSV61 19, 6.OWIOS en ESC 23, 8.Elspeet 24, 9.VSCO61 31, 10.Noord Veluwe Boys 36.

TOPSCORERS 1.Stef van Oene (WHC) 8 doelpunten, 2.Luuk Struik (’t Harde) 7, 3.Jonathan van ’t Hof(Nunspeet) en Niels van der Steeg (Elspeet) 6, 5.Sargon Gouriye (WHC), Sander Krijns (WHC)en Max Lamberink (ESC) 5.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie