Elspeet kon het niet bolwerken in Elburg.
Elspeet kon het niet bolwerken in Elburg. NWVfoto

Elspeet dieper in problemen door nederlaag bij ESC

5 februari 2023 om 13:30 Voetbal

Elspeet toont zich in Elburg tegen ESC een gelijkwaardige tegenstander, maar net als in de seizoensouverture stapt het met een 1-0 nederlaag van het veld. “Teleurstellend.” EdwinTop (39) heeft geen omhaal van woorden nodig om zijn vuurdoop als hoofdtrainer te omschrijven.

Dick van der Veen

Hij weet dat zijn mannen hun stinkende best hebben gedaan, maar in de tweede helft geen kans zien om de schade door een zondagsschot van Donny Mulder te repareren. De doelrijpe kansen waren in dit meeslepende gevecht op de vingers van één hand te tellen. Top: “Wij hadden de beste mogelijkheden. Je hoopt dan dat één van de puntgave voorzetten door de kruin van een spits in de goede richting wordt gestuurd. Tijd genoeg om zaken recht te zetten. We hadden veel moeite met hun beweeglijke middenveld. Dat werd aan de flanken niet goed opgevangen. Dat kostte ons in de beginfase twee gele kaarten. We hadden misschien voor iets meer opportunisme kunnen kiezen. Dat hebben we na rust gedaan door een centrale verdediger door te schuiven en ESC onder druk te zetten. In de slotfase kon de gelijkmaker niet uitblijven. Het was een klein wonder hoe hun keeper in hectische situaties de bal uit zijn kooi hield. Ik kan niemand een verwijt maken. We hadden iets scherper in de afwerking moeten zijn, maar als trainer maak je je pas echt ongerust als er geen inzet is. Dan moet het zaterdag tegen Doornspijk (DSV61) maar gebeuren.”

Edwin Top heeft de ploeg pas twee weken onder zijn hoede na het plotselinge vertrek van Norbert Koelewijn, die gaat voor zijn UEFA A diploma en daar bij zijn oude vereniging IJsselmeervogels meer mogelijkheden toe ziet. Top heeft het CIOS en HBO Sportkunde in zijn bagage, speelde voor VVOP, SDV Barneveld en trainde recent de JO 23 van Roda 46 uit Leusden en was daar assistent trainer van het vlaggenschip.Een groot liefhebber van het spelletje. 

“Die ambiance vanmiddag in Elburg spreekt me aan.” Waarbij de staf van Elspeet in de bestuurskamer aantekent dat het ook een beetje over de scheef ging toen met blikjes werd gegooid. “We hebben de cola maar niet terug gegeven.” Je kunt van een streekderby waarin veel op het spel staat geen flonkering verwachten. Wel was het genieten van twee teams die er vol voor gingen wat een wedstrijd opleverde die tot aan de laatste seconden spannend bleef. Dat zal nog vaker het geval zijn in deze gedecimeerde derde klasse.

Elspeet grossiert al jaren in wisselende resultaten. Een reeks overwinningen gevolgd door nederlagen die zich opstapelen. Het geloof in eigen kunnen is ongebroken. En als het voorin weer wat gaat lopen kan het naderende onheil zo maar worden afgewend. “We hebben nu een gaatje te dichten, moeten de aansluiting snel zien te vinden.” 

Door het afhaken van Lelystad moet nog één ploeg degraderen. Daarnaast komen er twee voor de nacompetitie in aanmerking. Dat is ook zoiets als een halve degradatie, want daarin is er slechts voor vier van 32 teams plaats voor handhaving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie