Elspeet verloor in Elburg van ESC.
Elspeet verloor in Elburg van ESC. NWVfoto

Volop spanning in strijd om Zilveren Schoenen

6 februari 2023 om 16:10 Voetbal

WHC bezorgde de aanhang een schok door thuis in extremis van Noordscheschut te verliezen. Quick 20 is nu de nieuwe koploper en daar moet WHC nog op bezoek! Opvallend is het hoe weinig er door de teams in onze regio wordt gescoord. Nog niet één speler die de tien goals heeft gehaald. Dat zorgt vanzelf in onze rubriek topscorers voor veel spanning.

Dick van der Veen

Nunspeet heeft de smaak te pakken. De woorden van trainer Lucas Hoekman zijn geen grootspraak. Zaterdag Argon verslaan en er doemt nog een mooi vervolg van de competitie op. Teleurstellend ook de 0-0 van ’t Harde in eigen huis tegen Veluwse Boys. Het is nu in ieder geval zaak om Prins Bernhard te verslaan anders wordt de achterstand op Apeldoornse Boys te groot. 

OWIOS kan komend weekend goede zaken doen als het van hekkensluiter DESZ wint. Het gelijkspel tegen AGIOVV in Berg en Bos was hoe dan ook hoopgevend. Donkere wolken pakken zich samen boven Oosterwolde, waar de plaatselijke trots VSCO’61 het zes puntenduel tegen Be Quick uit handen gaf. Uit bij WVF in Westenholte moet het team diep in de beugels om tot de bitter noodzakelijke punten te komen. 

In de derde klasse is Elspeet-DSV’61 een nieuwe thriller. Beide ploegen kunnen zich geen nederlaag veroorloven. Ziet ESC kans om opnieuw VVOP te verrassen? Het zou een prestatie van formaat zijn.

In de strijd om de Zilveren Schoenen van Juwelier Miekes Sieraderie is het zowel aanvallend als verdedigend ook erg spannend. De ploegen zitten elkaar op de lip.

AANVALLEND 1.WHC 29 doelpunten, 2.’t Harde 26, 3.Nunspeet 24, 4.Hulshorst 20, 5.VSCO61 en ESC 16,7.OWIOS 14, 8. Elspeet en DSV’61 13, 10.Noord Veluwe Boys 9.

VERDEDIGEND 1.WHC 14 tegentreffers, 2.’t Harde en Hulshorst 15, 4.Nunspeet 40, 5.’t Harde 23, 6.OWIOS, DSV61 en Elspeet 25, 9.VSCO61 32, 10.Noord Veluwe Boys 36.

TOPSCORERS 1.Stef van Oene (WHC) 8 goals, 2.Luuk Struik (’t Harde) 7, 3.Sargon Gouriye (WHC) Jonathanvan ‘t Hof (Nunspeet) en Niels van de Steeg (Elspeet) 6, 6.Dominique v/d Grift(Nunspeet), Maikel van de Wijk (Nunspeet), Sander Krijns (WHC), jan v’t Oever (VSCO61)en Max Lamberink (ESC) 5.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie