De contracten worden getekend. Foto: Wijnand Kooijmans
De contracten worden getekend. Foto: Wijnand Kooijmans

Regionaal voetbalkamp met trainers Spaanse club Espanyol

23 februari 2023 om 14:46 Voetbal

De Spaanse voetbalclub Espanyol houdt van 1 tot en met 5 mei een regionaal voetbalkamp voor jongens en meisjes op sportpark De Eendracht van de voetbalvereniging Hulshorst. De deelnemers krijgen twee keer per dag training van de trainers van de Spaanse club, na Barcelona de tweede club uit deze plaats die uitkomt in de hoogste Spaanse divisie. Initiatiefnemer is Maurits de Boer. Tot 1 april is hij teammanager van de keukenbrigade van PEC Zwolle, de lijstaanvoerder in de keukenkampioen divisie.

Wijnand Kooijmans

Na die datum treedt hij in dienst als projectmanager van RCD Espanyol Nederland om voor de Spaanse club hier voetbalkampen én een voetbalacademie op te zetten. Dit in navolging van bijvoorbeeld Real Madrid die al in Nederland actief is.

Het voetbalkamp is bestemd voor jongens en meisjes in de leeftijd van acht tot veertien jaar. De taal behoeft wat Maurits betreft geen beletsel te zijn voor deelname. “Iedereen kent de voetbaltaal. Het is vooral het voordoen van de oefeningen waarna deze gemakkelijk nagedaan kunnen worden.” Wellicht”, zo geeft hij aan, “spreken de oudere deelnemers wat Engels en kunnen trainers van Hulshorst wat vertalen.”

Hij roept vooral ook meisjes op in te schrijven gezien de populariteit van het damesvoetbal. Het gaat om algemene trainingen. Tussen de middag krijgen de deelnemers een lunch. Er is ruimte voor maximaal zestig kinderen. Hij hoopt op deelnemers van alle verenigingen op de Noord-Veluwe al zijn spelertjes van buiten deze regio ook welkom.

Tijdens zijn werkzaamheden voor PEC Zwolle is Maurits in aanraking gekomen met Spaanse trainers. Niet helemaal verwonderlijk: hij is actief bezig zich de Spaanse taal machtig te maken en dat heeft alles te maken met zijn vriendin die uit Peru afkomstig is. Voor de Spaanse clubs is Nederland een interessant terrein. Nederland wordt gezien als een land met veel voetbaltalenten.

Deelname kost 199,21 met administratiekosten inbegrepen. “We hebben dit bedrag omlaag gebracht omdat ook Nederland te maken heeft met een economische crisis. Real Madrid rekent bijvoorbeeld bijna driehonderd euro. We proberen nog in contact te komen met bedrijven die dit voetbalkamp willen sponsoren.” In het inschrijfgeld is inbegrepen een voetbaltenue en een bidon.

Voor het houden van een voetbalkamp heeft hij de verenigingen benaderd waarop een positieve reactie kwam van de voetbalvereniging in Hulshorst. Dat maakte dat vorig jaar al een contract worden getekend tussen Robbie Jonker van die vereniging en Maurits. Dat moest daarna nog naar Spanje om te worden goedgekeurd. “Dat heeft best een tijdje geduurd, maar inmiddels is alles in orde.” In deze omgeving komen ook nog voetbalkampen in Dronten en Apeldoorn. De voetbalacademie komt vermoedelijk in Almere.

Indien er belangstelling voor is, wil men op de woensdagavond een bijeenkomst houden voor Nederlandse trainers die benieuwd zijn naar de aanpak van Espanyol. Dit in de kantine van vv Hulshorst. De kosten bedragen tachtig euro.

Aanmelden voor voetbalkamp en/of trainersavond: info@rcde-zwolle.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie