Afbeelding
Barry Wensink

Zilveren Schoenen: dure nederlaag voor Nunspeet

6 maart 2023 om 13:53 Voetbal

Laat ze nou buiten de regio niet denken dat ‘onze jongens’ zich zonder slag of stoot overgeven! Wat een prachtige resultaten in het afgelopen weekend. DSV61 hield de onbedreigde koploper VVOP er onder en WHC versloeg koploper Quick20 in Oldenzaal op eigen veld. VSCO’61 drukte in een zes punten duel DESZ steviger op de laatste plaats. Ook de remises van OWIOS tegen Horst en die van ESC in en tegen Hoevelaken mochten er zijn.

Dick van der Veen

Tegenvallers waren de nederlagen van Nunspeet en ’t Harde die nu hun titelaspiraties op een heel laag pitje mogen zetten. Hulshorst boekte een benauwde zeg in Epe op EZC’84. Elspeet herstelde zich enigszins bij Zwart Wit.

Wat dan de strijd om de Zilveren Schoenen betreft heeft Stef van Oene zich nu naast Luuk Struik genesteld. Hij was weer eens van grote waarde voor WHC. Het is niet ondenkbeeldig dat aan het eind van de competitie alle drie de Zilveren Schoenen van Miekes Sieraderie op de bestuurstafel kunnen zetten. Maar dan moet de wisselvalligheid bij de ploeg er wel uit. Bovendien is Hulshorst een bedreiging als het om het verdedigen gaat. Zaterdag komt DOS Kampen naar Mulderssingel en daar mogen geen punten blijven liggen. 

Nunspeet heeft in de regionale kraker tegen SDC Putten de kans om zich los te maken van een negatieve serie. Voor OWIOS en VSCO zijn het iedere week finales. Dat geldt ook voor DSV en ESC die elkaar in Elburg ontmoeten. Beide ploegen hebben kennelijk de ontsnappingsclausule gevonden. 

Voor Elspeet is het er tegen KVVA er op of er onder. ’t Harde mag tegen runner up BAS geen fouten maken. Daarvoor is het wel nodig dat de mouwen eens flink worden opgestroopt.

AANVALLEND 1.WHC 32 goals, 2.’t Harde 30, 3.Nunspeet 27, 4.Hulshorst 22, 5.VSCO61 19, 6.OWIOS enESC 17, 8.DSV61 15, 9.Elspeet 14, 10.Noord Veluwe Boys 13.

VERDEDIGEND 1.WHC en Hulshorst 16 tegentreffers, 3. ’t Harde 18, 4.DSV61 20, 5.ESC 27, 6. Nunspeet enOWIOS 28, 8.Elspeet 29, 9.VSCO61 36, 10.Noord Veluwe Boys 42.

TOPSCORERS 1.Stef van Oene (WHC) en Luuk Struik (’t Harde) 9 doelpunten, 3. Zes spelers met 6 doelpunten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie