Afbeelding
Barry Wensink

Zilveren Schoenen: Spannend op drie fronten

27 maart 2023 om 14:45 Voetbal

Het blijft in de strijd om de Zilveren Schoenen op drie fronten spannend, al moet gezegd dat WHC verdedigend een ijzersterke indruk maakt en alleen het geplaagde Hulshorst nog enigszins in de buurt weet. Die ploeg staat vooralsnog bij de degradanten en zal dat kost wat kost willen voorkomen. 

Dick van der Veen

In Apeldoorn bij ZVV is niets minder dan drie punten halen de opdracht in de komende wedstrijd. Overigens was de 1-1 tegen het sterke WZC een knap resultaat. Aanvallend liet ’t Harde de kans liggen om verder uit te lopen. Integendeel, Apeldoornse Boys bleek voor de tweede keer in deze competitie veel te sterk. Maar Luuk Struik vergrootte wel zijn voorsprong bij de beste schutters. 

Zo heel stiekem komt Niels van de Steeg weer enigszins terug in het klassement van de topscorers. Elspeet geeft zich nog niet gewonnen en dat doet Niels helemaal niet. 

Geen best weekend voor ‘onze’ teams. VSCO61 verloor de belangrijke wedstrijd tegen ZAC en moet zich grote zorgen maken. Komend weekend uit bij IJVV is een positief resultaat bikkelhard nodig. Nunspeet is bezig aan een vrije val. Zaterdag thuis tegen hekkensluiter Olympia Groningen moet de wissel om worden gezet anders dreigen er problemen. Noord Veluwe Boys maakte er bij VEVO in Veessen een waar spektakel van. Liefst negen doelpunten werden er gevierd, met voor de Hattemerbroekers net een te weinig. De ploeg richt zich op. 

DSV61 had zich tegen Zwart Wit in veiligheid kunnen spelen.Dat zal uit bij KVVA waarschijnlijk nog niet lukken, want dit team vloerde ESC met liefst 1-5. Voor ESC is het er zaterdag in de polder er op of er onder tegen Swift. OWIOS moet in Oldebroek Be Quick de baas blijven anders komen degradatiewedstrijden ook hier dichtbij.

AANVALLEND 1.’t Harde 38 treffers, 2.WHC 33, 3.Nunspeet 27, 4.Hulshorst 25, 5.ESC 23, 6.VSCO61 en NoordVeluwe Boys 21, 8.OWIOS 20, 9.Elspeet 18, 10.DSV61 16.

VERDEDIGEND 1.WHC 17 doelpunten tegen 2.Hulshorst 21, 3.DSV61 23, 4.’t Harde 26, 5.OWIOS 30, 6.Nunspeet 32,7.ESC 34, 8.Elspeet 36, 9.VSCO 61 45, 10.Noord Veluwe Boys 48.

TOPSCORERS 1.Luuk Struik 12, 2.Stef van Oene 9, 3.Niels van der Steeg (Elspeet) en Stefan Marsman (’t Harde) 8.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie