Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Erik de Weerd/ vv Nunspeet

Zilveren Schoenen: Heel spannend, niet fraai

3 april 2023 om 14:45 Voetbal

Heel spannend, niet fraai. Dat is de afdronk van de voetbalcompetitie voor onze clubs zoals die zich tot nu toe voltrekt. Het weerspiegelt zich in de strijd om de Zilveren Schoenen van Juwelier Miekes Sieraderie. 

Dick van der Veen

Alleen in de categorie Aanvallend is ’t Harde nu de absolute favoriet, hoewel de overwinning bij het matige EZC’84 niet echt imponerend was. Luuk Struik had ploeggenoten die de taak van hem overnamen, maar hij blijft wel stevig aan de leiding bij de Topscorers. Verdedigend lijkt het op een tweegevecht tussen WHC en Hulshorst. Een heel slecht weekend overigens voor de regionale voetballerij. Zowel OWIOS als ESC verloren hun cruciale wedstrijden, ook VSCO’61 ging kopje onder en wat te denken van de nederlaag van WHC in en tegen Heerenveen. De kampioenaspiraties hebben een flinke deuk opgelopen. 

Nunspeet herstelde zich tegen de hekkensluiter en zal ook volgend jaar op eerste klasse niveau kunnen acteren. Daar waar we waarschijnlijk geen kampioenen kunnen verwelkomen kon het aantal degradanten wel eens groot zijn, ook al is doemdenken het laatste waar je je aan over moet geven. De finale is ingezet. 

Komend paasweekend een beperkt programma. WHC mag op Mulderssingel geen fout maken tegen DOS Kampen, VSCO’61 kan alleen door thuis te stunten tegen Unicum nog afstand van de onderste twee nemen en Noord Veluwe Boys moet bij die andere Boys uit Garderen proberen een puntje weg te snoepen. Heel opvallend het manco aan doelpunten. Luuk Struik maakte er twaalf daar waar in voorgaande jaren een aantal spitsen er al tegen of net over de twintig in had liggen. 

AANVALLEND: 1.’t Harde 41 goals, 2.WHC 34, 3.Nunspeet 30, 4.Hulshorst 25, 5.ESC 23, 6.Noord Veluwe Boys en VSCO61 21, 8.OWIOS 20, 9.Elspeet 18, 10.DSV61 16

VERDEDIGEND: 1.WHC 19 tegentreffers, 2.Hulshorst 21, 3.DSV61 23, 4.’t Harde3 28, 5.OWIOS 32, 6.Nunspeet 33, 7.Elspeet 36, 8.ESC 38, 9.VSCO61 48, 10.Noord Veluwe Boys 51

TOPSCORERS: 1.Luuk Struik (’t Harde) 12 doelpunten, 2.Stef van Oene (WHC) 9, 3.Stefan Marsman (’t Harde) en Niels van de Steeg (Elspeet) 8.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie