Archieffoto
Archieffoto Erik de Weerd/ vv Nunspeet

Zilveren Schoenen: spanning neemt toe

17 april 2023 om 14:15 Voetbal

Het kan maar zo dat de Zilveren Schoenen van Juwelier Miekes Sieraderie alle drie van bezitter gaan verwisselen. De finale van de competitie gaat het uitwijzen. Onze clubs kwamen het afgelopen weekend overwegend met prima resultaten voor de dag. Beide eersteklassers wonnen hun duels en wat te zeggen van de eclatante zege van VSCO61 op AGOVV. Dat wordt wat zaterdag in de gemeentelijke derby. 

Dick van der Veen

ESC pakte Terschuurse Boys in en behoudt kans op ontsnapping. Het zal met argusogen uitkijken naar het gevecht tussen de Boys en DSV61. Over spannend gesproken! ’t Harde deed het voortreffelijk tegen WZC. De kampioen uit de tweede periode. Dat zal Hulshorst met plezier hebben geconstateerd, want het vergroot voor de Hulshorsters de kans op ontsnapping. Elspeet verdient een compliment voor de remise tegen de aanstaande kampioen, maar deze prestatie kan degradatie niet meer voorkomen. ’t Harde moet zaterdag ZVV verslaan, maar zal gewaarschuwd zijn door de zege die ZVV behaald op koploper Apeldoornse Boys. Zaterdag kan WHC een slag slaan door zelf van Achilles te winnen. De concurrenten Quick20 en SVZW ontmoeten elkaar.

In de afdeling Aanvallend heeft ’t Harde een voorsprong, maar WHC komt nog vaker aan de bak. Verdedigend ziet het er goed uit voor Hulshorst. Wie weet handhaving in combonatie met de beste verdedigende prestatie. Bij de topscorers is de jonge Luuk Struik de favoriet. Ook hier is het pleit nog lang niet beslecht omdat het aantal te spelen wedstrijden per team sterk verschilt. Bij gelijk eindigen gaat de Zilveren Schoenen aanvallend naar het team dat er de minste wedstrijden voor nodig had. Verdedigend juist naar de ploeg die de meeste wedstrijden speelde.

AANVALLEND: 1.’t Harde 44 doelpunten, 2.WHC 40, 3.Nunspeet 33, 4.ESC en Hulshorst 27, 6.VSCO61 26, 7.Noord Veluwe Boys 24, 8.Elspeet 21, 9.OWIOS 20, 10.DSV61 18.

VERDEDIGEND: 1.WHC 21 tegentreffers, 2.Hulshorst 22, 3.DSV61 26, 4.’t Harde 30, 5.OWIOS en Nunspeet 34, 7.Elspeet en ESC 39, 9.VSCO61 en Noord Veluwe Boys 54.

TOPSCORERS: 1.Luuk Struik (’t Harde) 13 goals, 2.Stef van Oene (WHC) 10, 3.Niels van de Steeg (Elspeet) 9, 4. Jan van ’t Oever (VSCO61) en Stefan Marsman (’t Harde) 8.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie