Archieffoto vv Nunspeet
Archieffoto vv Nunspeet

Nunspeet verslaat Monnickendam

17 april 2023 om 14:13 Voetbal

Eersteklasser Nunspeet heeft de uitwedstrijd tegen Monnickendam met 1-3 gewonnen. Dat betekende een revanche van de nederlaag eerder dit seizoen.

Nunspeet begon opnieuw ongelukkig, binnen 10 minuten werd er tegen een achterstand aangelopen. Dit keer onterecht doordat een buitenspel situatie niet werd bestraft door de overigens verder goed leidende scheidsrechter. Nunspeet rechtte hierop de rug en zette een tandje bij, zo was Max Jansen dichtbij de gelijkmaker met een schitterende vrije trap van buiten de zestien meter. 

Na een kwartier de terechte gelijkmaker, Emiel Goud gaf een voorzet op maat op de inlopende Vincent Huisman die schitterend raak kopte. Even later een goede kans voor Dominique van de Grift, zijn schot werd met moeite gekeerd door de keeper. De verdiende 1-2 viel een aantal minuten later alsnog, toen een door de keeper weggewerkte bal op het middenveld werd opgevangen door youngster Rik Stokvis die zich niet bedacht en van grote afstand het doel wist te treffen. Dit betekende tevens de ruststand.

Een kwartier na rust was het Emiel Goud die de beslissende 3-1 liet aantekenen. Op een lange bal ging de Nunspeet spits door en wist met zijn linkervoet de bal achter de keeper te werken. Hierdoor boekte Nunspeet een belangrijke overwinning die gelet op het aantal kansen zomaar veel hoger had kunnen uitvallen.

Zaterdag ontvangt Nunspeet op eigen veld Rohda’46.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie