't Harde deed goede zaken. Foto: Annemieke Jolink
't Harde deed goede zaken. Foto: Annemieke Jolink

Zilveren Schoenen: onvoorspelbaar wie gaat winnen

24 april 2023 om 14:15 Voetbal

De voetbalcompetitie loopt naar een eind en daarmee ook de strijd om de Zilveren Schoenen van Juwelier Miekes Sieraderie. Het is nog volstrekt onvoorspelbaar wie dit keer de trofeeën in de prijzenkast mag zetten. 

Dick van der Veen

Aanvallend gaat het tussen WHC en ’t Harde. Beide scoorden drie keer. De Wezepers hebben nog een aantal wedstrijden voor de boeg en de kans is reëel dat ze de achterstand van vier doelpunten nog overbruggen. Verdedigend geldt het omgekeerde. Daar voert WHC de ranglijst aan, maar is Hulshorst al bijna uitgespeeld zodat hier Hulshorst een kans maakt om winnend af te sluiten. Luuk Struik van ’t Harde stond in Apeldoorn droog, maar behoudt een voorsprong van drie goals. De concurrenten spelen nog een aantal wedstrijden en dus ook in deze categorie blijft het spannend tot aan de laatste speeldag.

Kijken we naar de resultaten van het afgelopen weekend dat liet WHC een mooie kans liggen om de koppositie te veroveren. ’t Harde deed wat het aan de stand verplicht was. Hulshorst zit weer in degradatiegevaar en voor Nunspeet is dat ook allerminst geweken. DSV’61 leed een pijnlijke nederlaag tegen Terschuurse Boys, wat ESC weer enige hoop geeft. Voor Elspeet is het doek gevallen na het verlies tegen Zeewolde. 

Het komend weekend mag WHC zich tegen ASV Dronten geen fout veroorloven en dat geldt eveneens voor Nunspeet om andere redenen. VSCO’61 moet in Oosterwolde Horst er onder houden. In de derde klasse wordt niet gespeeld. Hulshorst wacht een kraker tegen koploper Apeldoonse Boys met ’t Harde reikhalzend langs de lijn.

AANVALLEND: 1.’t Harde 47 doelpunten, 2.WHC 43, 3.Nunspeet 36, 4.Hulshorst 28, 5.ESC en VSCO61 27, 7…Noord Veluwe Boys 26, 8.OWIOS en Elspeet 22, 10.DSV61 18.

VERDEDIGEND: 1.WHC 24 tegentreffers, 2.Hulshorst 25, 3.DSV 61 28, 4.’t Harde 32, 5.OWIOS 35, 6.ESC 39, 7.Elspeet 42, 8.Nunspeet 45, 9.VSCO61 56, 10.Noord Veluwe Boys 59

TOPSCORERS: 1.Luuk Struik (’t Harde) 13 doelpunten, 2.Stef van Oene (WHC) 10, 3.Jan van ‘t Oever (VSCO61), Niels van de Steeg (Elspeet) en Stefan Marsman (’t Harde) 9, 6.Ronald Winter (Noord Veluwe Boys) 8., 7. Sargon Gouriye (WHC) 7.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie