WHC haakt af voor het kampioenschap.
WHC haakt af voor het kampioenschap. NWVFoto.nl

Zilveren Schoenen: Nunspeet moet nederlaag incasseren

1 mei 2023 om 14:15 Voetbal

Voor het eerst in tig jaren hebben we te maken met een topscorer die er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nog geen twintig goals in heeft liggen. De keren dat het tegen de dertig leunde waren talrijker. Niettemin petje af voor de jonge Luuk Struik die het presteert om veel bekende doelpuntenmakers op afstand te houden. 

Dick van der Veen

WHC zag geen kans om de kloof met ’t Harde wat kleiner te maken en in de sectie Verdedigend gold hetzelfde voor Hulshorst ten opzichte van de Wezepers. Razend knap overigens van de ploeg om koploper Apeldoornse Boys in toom te houden, een prestatie waar ze de dank van ’t Harde voor zullen ontvangen. Hulshorst is komend weekend de enige van onze tien clubs die in de wei komt voor de heel belangrijke uitwedstrijd tegen ZVV in Apeldoorn. Alleen een overwinning brengt de formatie dichter bij lijfsbehoud. 

De prestaties van onze vaandeldragers Nunspeet en WHC waren zeer teleurstellend. Voor WHC is de kans op rechtstreekse promotie verkeken en Nunspeet moet punten halen om aan de degradatiewedstrijden te ontsnappen. Op 13 mei uit bij ZOB zal dat geen sinecure zijn. OWIOS zag met enige schrik zowel Hatto Heim als VSCO’61 dichterbij komen. De elf uit Oosterwolde herstelden zich voortreffelijk tegen Horst, maar kijken het degradatiespook nog in de ogen. De rechtstreekse confrontatie tegen Hatto Heim zal daarin waarschijnlijk de beslissing moeten brengen. Maar dan eerst nog uit bij kampioenskandidaat Hierden. OWIOS krijgt de andere titelkandidaat Batavia op bezoek. Maar dat allemaal pas op 13 mei. Het wordt een week van de stilte voor de storm. 

AANVALLEND: 1,’t Harde 47 doelpunten, 2.WHC 43, 3.Nunspeet 37, 4.Hulshorst 30, 5,VSCO 61 29, 6.ESC 27, 7.Noord Veluwe Boys 26, 8.Elspeet en OWIOS 22, 10.DSV’61 18.

VERDEDIGEND: 1.WHC 26 tegentreffers, 2.Hulshorst 27, 3.DSV61 28, 4.’t Harde 32, 5.OWIOS 37, 6.ESC 39, 7.Elspeet 42, 8.Nunspeet 48, 9.VSCO61 57, 10.Noord Veluwe Boys 59

TOPSCORERS: 1.Luuk Struik (’t Harde) 13 goals, 2.Stef van Oene (10), 3.Jan van ’t Oever (VSCO61) , Stefan Marsman (’t Harde), Niels van de Steeg (Elspeet) en Sargon Gouriye) WHC 9 7.Ronald Winter (Noord Veluwe Boys) 8.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie