Geen twijfel over het vakmanschap van Lucas Hoekman. Foto: archief Dick van der Veen
Geen twijfel over het vakmanschap van Lucas Hoekman. Foto: archief Dick van der Veen

‘Géén sprake van paniekvoetbal bij vv Nunspeet’

16 mei 2023 om 14:25 Voetbal

We hebben de beslissing om vroegtijdig afscheid te nemen van trainer Lucas Hoekman weloverwogen genomen. Het bestuur pretendeert geen verstand te hebben van voetbalzaken en laat zich daarin leiden door het oordeel van de Technische Commissie (TC), die zelf bepaald ook niet over één nacht ijs gaat.”

Dick van der Veen

Erik Molenschot, vicevoorzitter van de voetbalvereniging Nunspeet en voorzitter van de eraan gelieerde stichting, bestrijdt met verve uitspraken over het spelen van paniekvoetbal en erkent de eindverantwoordelijkheid van het bestuur. Hij stelt daarbij voorop dat Hoekman, die vaker als reddende engel de club voor degradatie behoedde, niets te verwijten valt.

“Hij voerde het team in het vorig seizoen naar de tweede plaats, het vakmanschap is onomstreden, staat nu niet anders voor de groep. Door een aanhoudende reeks blessures van spelbepalende spelers en schorsingen gaat het allemaal wat moeilijker. Toch konden we enkele maanden geleden de periodetitel bijna aanraken. Daarna raak je door iets ongrijpbaars in een glijdende schaal en komt in de problemen.

Het lijkt er op dat het geloof in positieve resultaten verschrompelt. De TC voerde veel gesprekken waarbij trainer en spelersraad betrokken waren. Uiteindelijk beslist het bestuur over aanstellen of afscheid nemen van spelers. Met elkaar kom je tot de conclusie dat met nog drie wedstrijden te gaan er iets gebeuren moet. Misschien wat (te) laat. Hoekman was ervan overtuigd dat hij Nunspeet binnenboord kon houden; in dat krachtenveld dien je een beslissing te nemen. Het is dan wel noodzaak om een waardevol alternatief achter de hand te hebben. Overigens denk je als bestuurder op zo’n moment: jongens, doe met elkaar een stapje meer.”

En verder: “Werner Pluim, al vroeg in dit jaar aangesteld als nieuwe trainer, wil het seizoen afmaken. Met medewerking van VVOG, waar hij assistent trainer is, en dat zelf sportief ook tegen degradatie vecht, mag hij eerder dan voorzien bij ons aantreden. Pluim is een Nunspeter, die bij de club speelde en deze door en door kent. Op zijn vijftiende spreekt hij al uit ooit trainer van Nunspeet te willen worden. Hij denkt de klus te kunnen klaren. Binnenkort haalt hij de benodigde papieren. Kijk, doe je niets en het gaat fout dan krijg je een verwijt en moeten we onverhoopt een nauwelijks te overleven reeks degradatieduels spelen dan zijn de rapen ook gaar. Thuis tegen ZOB en HBOK  en uit bij Montfoort moeten we minimaal zes punten halen.” 

Hetzelfde Montfoort dat in Nunspeet twee rode kaarten opliep en nog titelkansen heeft. 

In het persbericht staat dat het besluit over het afscheid van Hoekman op de avond van Dodenherdenking werd genomen. “Daar is natuurlijk al veel langer over gesproken. We waren er de hele week druk mee”, geeft Molenschot aan. Wanneer de beslissing op Bevrijdingsdag was genomen had men dat ook verkeerd kunnen uitleggen…….

Over het verwijt dat Nunspeet in een eerste persbericht geen aandacht schonk aan wat Hoekman voor Nunspeet betekende, zegt hij: “Het is niet passend om dat bij een bericht over het afscheid van een trainer in te breien. Dat wekt verkeerde associaties. We hebben dat in een vervolgbericht gedaan, want de kwaliteiten van de trainer Lucas Hoekman staan buiten kijf.”

Nunspeet heeft de selectie voor volgend seizoen nagenoeg rond.  Peter Huijgen, voorzitter TC, geeft uitleg. Met enkele spelers uit de huidige groep lopen nog gesprekken. Vastgelegd zijn de keepers Sean Poot en Jardi Niebeek, de verdedigers Enes Keklikoglu, Karim Mulder, Max Jansen, Andrew Galea, Ruben Kappers, Mark Koster, Hermen Dam, die overkomt van Berkum. Koster liep een zware knieblessure op en is van negen maanden tot een jaar uitgeschakeld.

Middenvelders: Melle van der Woude, Marnix Tissingh, Bram van de Worp, Fabian Zoet en Noah Mulder.

Aanvallers Emiel Goud, Jonathan van ’t Hof, Dean van Ooijen (komt over van VVOG) en  Asse Visscher, die nu speelt bij Be Quick Zwolle. Hij is een technisch vaardige speler, een goed aanspeelpunt en bewees bij Berkum en Be Quick makkelijk te kunnen scoren. 

“We zijn nog bezig met een keeper, middenvelder en buitenspeler om de selectie te completeren”, zegt Huijgen, die als speler zelf voor Nunspeet van grote waarde is geweest. Hij is blij om met beperkte financiële middelen (spelers krijgen alleen een onkostenvergoeding) voetballers met de nodige ervaring te hebben kunnen aantrekken.

Nunspeet heeft na één seizoen al weer afscheid moeten nemen van spits Mailkel van der Wijk, die over kwam van AGOVV en terugkeert naar deze vereniging. Vincent Huisman gaat van Nunspeet naar DOS Kampen, Lars ten Dolle opteert voor het tweede elftal en Dominique van de Grift vertrekt naar Alcides Meppel. Daar wordt hij verenigd met trainer Bulent Akar, die hij kent van de gezamenlijke periode bij VSCO’61 in Oosterwolde. 

 vv Nunspeet eerder dit seizoen in actie. Foto: archief vv Nunspeet
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie