Afbeelding

Petraschool uit Nunspeet naar districtsfinale schoolvoetbal

18 mei 2023 om 10:11 Voetbal

Het team van de Petraschool uit Nunspeet is tijdens de regionale finale schoolvoetbal in Hulshorst als winnaar uit de bus gekomen bij de groep vijf en zes bij de meisjes. In alle wedstrijden werd op indrukkende wijze afgerekend met de overige tegenstanders uit de regio Zwolle. Het team mag nu de regio vertegenwoordigen tijdens de districtsfinale woensdag 31 mei op de velden van Avanti Wilskracht in Enschede.

Wijnand Kooijmans

Het team van De Spoorzoekers uit Wezep werd winnaar bij groep zeven en acht. In de finale werd met 2-0 gewonnen van Het Talent 4 uit Heerde. Met dit resultaat plaatste ook het team uit Wezep zich voor de districtsfinale. Het tem van Het Talent schakelde in de poulefase de Bron uit Nunspeet uit door een 2-1 overwinning. Het Nunspeetse team eindigde daardoor als tweede in de poule. Bij de jongens groep vijf en zes werd het tweede team van de Aquarel uit Zwolle eerste, het team van de Bron 2 uit Nunspeet eindigde als derde en greep daarmee net naast de districtsfinale. Bij de meisjes groep zeven en acht ging de zege naar de School met de Bijbel uit Emst dat de strafschoppen na een eindstand in de finale van 0 – 0 beter nam dan de Rehobothschool uit Kampen.

Het toernooi werd op uitstekende wijze georganiseerd door de voetbalvereniging Hulshorst onder stralende weersomstandigheden. De leden van het Rode Kruis hoefden niet stil te zitten, er moesten vooral pleisters worden geplakt maar ook kleine andere verwondingen. De wedstrijden trokken veel publiek, de prijzen werden uitgereikt door wethouder Mark van de Bunte van de gemeente Nunspeet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie