Julian Haverkamp (links) en Remon Vlieger (rechts) ontvangen de Zilveren Schoen uit handen van Dick van der Veen. Foto: Willemien van Duinen
Julian Haverkamp (links) en Remon Vlieger (rechts) ontvangen de Zilveren Schoen uit handen van Dick van der Veen. Foto: Willemien van Duinen

Zilveren Schoenen: vv Hulshorst heeft sterkste verdediging

29 mei 2023 om 14:15 Voetbal

Hulshorst krijgt van de tien clubs in de gemeenten Elburg, Oldebroek en Nunspeet de minste goals tegen en legt daarmee beslag op de Zilveren Schoen van uitgeverij NEOmedia BV, beschikbaar gesteld door Juwelier Miekes Sieraderie. Voor de beide andere schoenen is ’t Harde de huizenhoge favoriet.

Dick van der Veen

“Ik sta hier net als jullie met een dubbel gevoel”, zegt de verslaggever op sportpark De Eendracht. Het uitreiken van een trofee aan een team dat op doelsaldo degradeert is bepaald niet alledaags.  Gevolg van de versterkte degradatie en een seizoen met veel pech. Hulshorst was in nagenoeg alle wedstrijden gelijkwaardig, snoepte topfavoriet Apeldoornse Boys vijf punten af en bewees daarmee kampioen ’t Harde daarmee goede diensten.

Trainer William van den Hul plaatste al eerder vraagtekens bij de krankzinnige degradatieregeling, maar constateert ook dat zijn team ook moet leren een wedstrijd dood te maken en negentig minuten scherp dient te blijven. Als hij toch iets moet noemen waar het mis ging, refereert hij aan de thuiswedstrijd tegen WZC Wapenveld die zijn jongens onder controle hadden, maar na een rode kaart in de slotfase nog uit handen gaven. “Mooi dat we de sterkste defensie hebben in de regio. Toch zijn er ook onnodig doelpunten weggegeven en ligt het dus niet alleen aan het feit dat we moeilijk scoren. Ik ben trots op de sterke slotfase waarin duidelijk werd dat we stappen hebben gemaakt.” Na de degradatie uit de derde klasse waren de verwachtingen hoog gesteld. “Daar heb ik kanttekeningen bij geplaatst toen de indeling bekend werd. Met SEH, Apeldoornse Boys, WZC, BAS en VEVO leek het een lastige klus te worden. We hebben als kleine dorpsvereniging moeten opboksen tegen clubs met veel meer leden en grotere keuzemogelijkheden. Dat alles zo dicht bij elkaar kwam te liggen had ik ook niet verwacht.

We hebben nu een paar stapjes terug moeten doen. Toch heb ik er het volste vertrouwen in dat het de komende jaren gaat kenteren. Er zijn jonge spelers ingepast die ieder jaar een stukje sterker worden. Het wegvallen van routiniers als Ruben Bets, Krijn Eckhardt en Dinand Hofman is een aderlating. Daarmee verdwijnt een stuk routine. We zullen het verjongingsproces door moeten trekken. 

De Technische Commissie voert besprekingen met enkele spelers die zich bij ons hebben gemeld. Dat is dus even afwachten. De chemie in de groep is goed.  De spelers doen en laten er veel voor. Ze zitten niet op vrijdagnacht in de kroeg om de andere dag fit op het veld te verschijnen. Dat proces gaat op enig moment in ons voordeel werken.”

Voorzitter Herrman Klaassen deelt deze mening. Hij is enthousiast over de trainingssessies, waardoor een langer verblijf van William geen verbazing hoeft te wekken. En de trainer op zijn beurt looft de goede sfeer binnen alle geledingen van de club. “We doen er volgend seizoen nog een schepje bovenop en dan zal ons het geluk vast en zeker een keer toelachen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie