Doelpuntenmaker Marnix Tissingh. Foto: Erik de Weerd
Doelpuntenmaker Marnix Tissingh. Foto: Erik de Weerd

Nunspeet in slotfase onderuit tegen WVF: 2-1

19 november 2023 om 18:04 Voetbal

Tweedeklasser Nunspeet kon het zaterdag niet bolwerken tegen WVF. In Westenholte stond er na twee keer drie kwartier voetbal 2-1 op het scorebord voor de thuisploeg.

Na twee overwinningen op rij was de wedstrijd van groot belang om aansluiting te vinden bij de top 3 van de sterke 2e klasse H. Op een kletsnat sportpark was het de thuisploeg die ver in blessuretijd met een benutte strafschop de wedstrijd wist te beslissen.

Na een langdurige blessure was het aanwinst Adi Draganovic die voor het eerst in de basis stond, Nunspeet startte afwachtend en gaf thuisploeg WVF de ruimte om in de 6e minuut voor het eerst gevaarlijk te worden. Het was aan de opnieuw uitblinkende keeper Jardi Niebeek te danken dat het elftal van trainer Werner Pluim niet binnen 10 minuten op achterstand werd gezet. Na een kwartier voetballen was het Draganovic die met een schot van buiten het strafschop gebied Nunspeet op voorsprong leek te schieten. Zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Na een half uur spelen dan toch de voorsprong voor WVF. Uit een corner was het aanvaller Ramon Beens die de bal verkeerd op het hoofd, maar hierdoor onhoudbaar in de kruising achter keeper Niebeek wist te werken. Nunspeet bleek van slag en de thuisploeg creëerde verschillende mogelijkheden op een 2-0, maar telkens was het keeper Niebeek die dit wist te voorkomen. Op slag van rust was het opnieuw Adi Draganovic die Nunspeet op gelijke hoogte leek te brengen, maar de WVF keeper wist ook dit schot onschadelijk te maken.

In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld, met voornamelijk kansen voor de thuisploeg maar een uitstekende keeper Niebeek die Nunspeet in de wedstrijd wist te houden. Een kwartier voor het einde kreeg Nunspeet loon na werken, een overtreding op een Nunspeet aanvaller werd door de scheidsrechter resoluut omgezet in een strafschop. Marnix Tissingh wist wel raad met dit buitenkansje, waardoor de tussenstand op 1-1 werd gezet, 

Nunspeet ging enthousiast opzoek naar de overwinning, maar dat lukte niet. Eerst was het de uitstekend spelende Fabian Zoet die zijn tweede gele kaart en dus rood in ontvangst mocht nemen, waardoor Nunspeet met een man minder verder moest. Tot overmaat van ramp beloonde de scheidsrechter ver in blessuretijd een schwalbe van WVF met een strafschop die feilloos werd benut. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg en vertrok Nunspeet met lege handen huiswaarts.

Zaterdag ontvangt Nunspeet SVI op het eigen sportpark, aanvang 14.45 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie