Simon gaat voor doorstroming jeugd.
Simon gaat voor doorstroming jeugd. Dick van der Veen

Volleybalvereniging Hellas wil beachvelden

Volleybal

Volleybalvereniging Hellas heeft het organisatorisch en sportief allemaal goed op de rit, maar als er gevraagd wordt naar eens wens dan volgt het antwoord snel: twee eigen velden voor het beachen.

Dick van der Veen

Beachvolleybal is in. Dat blijkt uit de enorme belangstelling die er jaarlijks eind juni bestaat voor het toernooi op het marktplein. Daarvan is de 25ste editie in de annalen bijgeschreven. We praten erover met Simon Beelen, actief in het trainen van de jeugd, trainer van de dames selectie en sinds vorig jaar ook bestuurslid.

“We hebben het aanbod om velden neer te leggen aan het Veluwemeer. Dat is natuurlijk heel prettig, maar logistiek voor onze jeugd nogal bezwaarlijk. Het liefst zouden we die velden zo dicht mogelijk bij de Wiltsangh willen zien”.

Dat brengt gelijk de voornaamste reden in beeld waarom de vereniging (vooralsnog) blijft gehuisvest in de Feithenhof. Beelen zegt de gemeente erkentelijk te zijn voor het weekend beachen op het marktplein. Hij betreurt het persoonlijk dat men elkaar niet kan vinden in die beachvelden. Het lijkt een gepasseerd station wat de overgang van de volleyballers betreft want met de volleyballers erbij zou de Wiltsangh in de ogen van Beelen over een tweede sportzaal moeten beschikken. Overigens is het missen van kantine-inkomsten op de Wiltsangh voor Hellas ook een ding.

Wethouder Marc van de Bunte bevestigt dat er vooralsnog geen (verdere) plannen zijn voor beachvolleybal op de Wiltsangh. Hij complimenteert de vereniging met het uitrollen in coronatijd van samenwerking met Europarcs Bad Hoophuizen na een eerder initiatief op de Zandenplas.

Zowel bij de dames als bij de heren speelt Hellas in de promotieklas. De mannen staan op de tweede plaats; de vrouwen iets lager. Beelen: “Ons eerste bestaat uit dertigers. Moet je dan de sprong naar de derde divisie willen maken? Momenteel hebben we geen a junioren. Doorstroming vanuit de jeugd laat op zich wachten tot de junioren weer wat ouder zijn.

Het is een hele stap van junioren naar senioren. Vooral in tactisch opzicht. Bij de dames heb ik al wat meiden in laten stromen. Het was voor mij een voorwaarde om de training op me te nemen. Heb bewust gekozen om meisjes van 16 tot 18 al in de seniorencompetitie mee te laten draaien. Die vormen nu een derde team, een kweekvijver waaruit we kunnen vissen. De gemiddelde leeftijd van onze damesselectie is ook al achter in de twintig.”

Hellas mag zich verheugen in de aanwas van jongste jeugd. Wel zijn er in de coronatijd wat senioren afgehaakt, maar met vier dames-, drie heren- en recreantenteams plus een aantal juniorenformaties timmert ze goed aan de weg.

Beelen: “Bij ons is vrijwilligerswerk een groot goed. Ieder team draait kantinedienst; de meiden van b1 trainen de mini’s en ga zo maar door. We hebben het zomerkampweekend voor al onze jeugd en meer activiteiten.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 7 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 9 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 12 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 13 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00