Afbeelding

Column Arnold Bergmans: Pasen en de lente

21 maart 2024 om 06:00 Column

Met Pasen op de drempel lijkt de wereld zich te hullen in een mantel van verwachting en vernieuwing. 

De lentezon werpt haar zachte stralen over het landschap, terwijl de natuur ontwaakt uit haar winterslaap. Het is een tijd van kleurrijke bloemen, zingende vogels en een frisse bries die de belofte van nieuwe avonturen met zich meedraagt.

Op paaszondag verzamelen families zich rondom feestelijk gedekte tafels, beladen met lekkernijen. Kleurige paaseieren schitteren naast versgebakken broodjes en smeuïge taarten, terwijl de geur van gebraden vlees de lucht vult. Het is een moment van genieten, van samenzijn en van het koesteren van dierbare herinneringen.

Maar Pasen gaat verder dan alleen de festiviteiten aan de eettafel. Het is een viering van hoop en vernieuwing, een herinnering aan de cyclus van het leven zelf. Net zoals de natuur ontluikt in al haar pracht, zo biedt Pasen ons de mogelijkheid tot persoonlijke groei en transformatie. Het is een tijd om oude gewoonten los te laten en nieuwe paden te betreden, met een hart vol optimisme voor de toekomst.

Voor velen markeert Pasen ook het einde van de lange wintermaanden en het begin van een periode vol activiteit en vreugde. Parken worden bevolkt door spelende kinderen en families die genieten van picknicks onder de stralende zon. Het is een tijd waarin het leven weer tot bloei komt, en waarin we de wereld om ons heen met hernieuwde verwondering bekijken.

Maar bovenal is Pasen een tijd van verbinding en liefde. Het is een moment om onze naasten te koesteren en ze te danken voor hun aanwezigheid in ons leven. Het is een tijd om te delen, te lachen en te genieten van de kleine geluksmomenten die het leven ons biedt.

Dus laten we deze paasdagen vieren met een hart vol dankbaarheid en een geest vol vreugde. Laten we genieten van elkaars gezelschap, van de prachtige natuur om ons heen en van de vele zegeningen die het leven ons schenkt. Want in het feest van Pasen vinden we niet alleen vreugde, maar ook de belofte van een nieuw begin en een stralende toekomst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie