Elly Binkhorst
Elly Binkhorst Barbara van der Linde

De nesten van beeldend kunstenaar Elly Binkhorst

27 maart 2024 om 10:13 Kunst Ingezonden

“Alle vogels zijn nesten aan het maken behalve ik en jij; waar wachten we nog op?” Dat is, vrij vertaald, het oudst bekende Nederlandse liefdeslied. Elly Binkhorst schildert en vervaardigt nesten. Behalve een verwijzing naar de liefde is het nest voor haar een metafoor voor de bagage die je van jongs af heb meegekregen. Dit nest heeft je geborgenheid en mogelijkheden gegeven, maar helpt die bagage je nog steeds in het heden? 

Haar schilderijen van nesten zijn de komende maanden te zien in Podium De Ontmoeting, Arthur Briëtstraat 38. De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 7 april, 11.30 uur. Ze geeft dan een toelichting op haar werk. 

In haar schilderwerk laat ze zich vaak inspireren door de natuur: bloemen, bladeren, de flora onder water. En nu dus: nesten. Voor de meeste schilderijen gebruikt ze acrylverf, maar ze verwerkt er ook andere materialen in, zoals touw, jute, papier en karton. Eigenlijk net zoals de hedendaagse broedvogel haar nest maakt.

Elly Binkhorst kwam vier jaar geleden vanuit Frankrijk naar Nunspeet. In Frankrijk runde ze samen met haar man een groepsaccommodatie voor kunstenaars. Ze tekent en schildert al vanaf haar kindertijd en deed cursussen bij een aantal docenten in Nederland, Frankrijk en Griekenland. In Nunspeet exposeerde ze enkele keren in duo- of groepsverband. De expositie in Podium De Ontmoeting is haar eerste solo-expositie.

De tentoonstelling is op 7 april tot 13.30 uur te bezoeken en daarna tot 2 juni

op woensdag van 10 tot 11.30, op zondag van 11 tot 12 en op afspraak. (kunst@deontmoetingnunspeet.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie