De optocht in Hulshorst trekt altijd veel bekijks.
De optocht in Hulshorst trekt altijd veel bekijks. Wijnand Kooijmans

Activiteiten in Hulshorst tijdens Koningsdag

22 april 2024 om 18:00 Activiteiten Tips van de redactie

Koningsdag in Hulshorst moet weer een evenement worden dat aanslaat bij alle mensen. Met dat in gedachten zijn Rineke van Olst en Miranda Hoekert aan de slag gegaan om een programma vast te stellen. Hierbij werd samenwerking gezocht met Herman Klaassen, voorzitter van de voetbalvereniging Hulshorst.

Wijnand Kooijmans

Er moest vrij laat worden begonnen met de voorbereidingen. Dat had te maken met de wijze waarop de beide inwoonsters van Hulshorst bij de buurtvereniging Hulshorst betrokken raakten. Aanleiding was het niet doorgaan van de intocht van Sinterklaas in Hulshorst. Miranda: “Dat vond ik jammer en dacht ‘dat is wat voor Rineke.’ We hebben daarop contact gezocht met voorzitter Stefan Schuiling van de buurtvereniging Hulshorst en gezegd dat wij de intocht wel wilden organiseren.” Dat werd in orde bevonden. Hierna volgde nog een gesprek met de buurtvereniging waarbij beiden aangaven wel het organiseren van evenementen voor hun rekening te willen nemen. Na de intocht van Sinterklaas was dat het traditionele eitjetikken op Tweede Paasdag dat in een nieuw jasje werd gestoken.

Inmiddels zitten er al heel wat uren in de voorbereiding van Koningsdag. “Wij wilden het groots opzetten. Het was in het verleden altijd een groot feest waar veel mensen op af kwamen.” Inmiddels zijn er 35 vrijwilligers bij de organisatie betrokken. Een deel van hen heeft tijdens een bijeenkomst het draaiboek in ontvangst mogen nemen en zorgt ervoor dat iedereen de taak kan uitvoeren die hij of zij heeft toegewezen gekregen.

In de ochtenduren is er tussen half elf en twaalf uur een koffieinloop in dorpshuis De Wieken met wat lekkers. Om tien voor één vindt de aubade plaats die wordt afgenomen door burgemeester Céline Blom van de gemeente Nunspeet. Voor de begeleiding zorgt muziekvereniging Harmonie uit Nunspeet.

Om half één is men inmiddels dan al begonnen met het opstellen van de optocht die om één uur vertrekt vanaf de Kapelweg. De route is enigszins aangepast en eindigt op de Brandsweg. De wagens kunnen dan parkeren bij de manege De Bullen Enk. Om twee uur is de prijsuitreiking op het terrein van de voetbalvereniging Hulshorst. Daar spelen ook de verdere activiteiten zich af. Er is een markt, een kleedjesmarkt, een zeskamp met zes ploegen, spijkerslaan en katapult schieten. Voor de kinderen zijn er springkussens, schminken en de nodige spelletjes. Om vijf uur is de prijsuitreiking van de meerkamp. Om half zes begint het muziekfeest met zanger Stefan Storm. Verder met de DJ;s Mark Donders en DJ Jean. Dat duurt tot elf uur.

De beide dames zijn blij met de brede sponsoring van de ondernemers in Hulshorst in de vorm van een financiële bijdrage, maar ook in de vorm van cadeautjes voor de grabbeljurk en de verloting. In de grabbeljurk alleen al zitten 250 pakjes. Direct na afloop gaan de dames aan de slag met de voorbereiding van de avondwandelvierdaagse die is van 3 tot en met 6 juni. En staan meer activiteiten gepland.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie