Aortjes Huus. Foto: Yvonne Kruithof
Aortjes Huus. Foto: Yvonne Kruithof

Volop excursies in de meivakantie

21 april 2023 om 08:01 Algemeen

Er is deze meivakantie weer van alles te doen in de gemeente Nunspeet. Nunspeet uit de Kunst biedt deze beide vakantieweken weer diverse excursies aan. Ga bijvoorbeeld mee met de snertwandeling naar het Aortjeshuus, bezoek het Verscholen Dorp tijdens een rondleiding of ga mee met de WildsporenBosexcursie. Aanmelden voor de excursies kan bij VVV Nunspeet en bij VVV Elspeet.


Wandeling naar het Aortjes Huus


Op vrijdag 28 april en vrijdag 5 mei kun je met gids Gerrie mee met een wandeling naar het bijzondere Aortjes Huus in de bossen bij Hulshorst. Een mooie wandeling door de natuur naar het Aortjes Huus; een prachtig huisje midden in het bos met een bijzondere geschiedenis. Bij het Aortjes Huus word je ontvangen met een kopje koffie of thee waarna je een rondleiding krijgt in het nostalgische huisje van Aortje, waar de bedstee nog in zit. Hierna is het tijd voor een heerlijkekop soep, waarna de wandeling terug ondernomen wordt. Vertrek is om 12.00 uur vanaf deparkeerplaats op de Stakenberg. Rond 14.30 uur ben je weer terug bij de auto. Deelnemen kost 15 euro inclusief de genoemde consumpties. Reserveren is verplicht, dit kan bij VVV Nunspeet en VVV Elspeet.

Rondleiding Verscholen Dorp


Op vrijdag 5 mei neemt een ervaren gids je mee naar Het Verscholen Dorp; een bijzondere plek in het bos bij Vierhouten. Vele onderduikers hebben hier in de Tweede Wereldoorlog een tijd lang een veilige plek gevonden. Je hoort de verhalen over de helden die deze mensen hielpen, over de bewoners en natuurlijk over de ontdekking. Wil je mee met dezeexcursie? Zorg dan dat je 10.30 uur aanwezig bent bij het vertrekpunt; dit is de parkeerplaats bij het Verscholen Dorp aan de Pas Opweg in Vierhouten. Opgeven is dus niet nodig. Deelname aan deze rondleiding is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.VVV Nunspeet Stichting Uit de KunstDorpsstraat 238071 BW Nunspeetinfo@nunspeetuitdekunst.nl 0341 27 47 47. Info: www.nunspeetuitdekunst.nl


Wildsporen Bosexcursie


Wildgids Gerrie neemt je op beide dinsdagen in de Meivakantie mee naar de prachtige bossen die de Veluwe rijk is en zal je alles vertellen over het gebied en de dieren die er leven. Ga mee opzoek naar sporen en ontdek het grotendeels verborgen leven... Door haar jarenlange ervaring is Gerrie zeer bedreven in het oppikken van wildsporen. Er is dus zeker een kans dat je tijdens de wandeling wat gaat zien. Je kunt mee met deze wandeling op dinsdag 25 april en dinsdag 2 mei,beide dagen vertrek om 19.00 uur. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.Verzamelen en vertrek is bij de parkeerplaats Stakenberg.

Deelname kost 9 euro en reserveren is verplicht. Dit kan bij VVV Nunspeet en bij VVV Elspeet.Wil je mee met de Wandeling naar het Aortjes Huus of de Wildsporen Bosexcursie? Reserveer dan bij VVV Nunspeet via 0341-274747 of info@nunspeetuitdekunst.nl of bij VVV Elspeet via 0577-491450 of streekwinkelhetbrandpunt@gmail.com

Kijk voor alle overige activiteiten in de meivakantie in de agenda op de website.

Verscholen Dorp hut tussen bomen kleiner. Foto: Wessel Scheer
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie