Afbeelding
Shutterstock

Lintjesregen in gemeente Nunspeet

26 april 2023 om 13:02 Algemeen

Zeven inwoners van de gemeente Nunspeet zijn onderscheiden tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Zes van hen kregen in het gemeentehuis de versierselen opgespeld door burgemeester Céline Blom. Woutje Mulder krijgt de onderscheiding later uitgereikt maar kreeg al wel de mededelingen dat zij koninklijk is onderscheiden.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau werd Malcolm Mason (84). Hij was vooral actief buiten de gemeente Nunspeet en dan vooral in Amsterdam. Daar organiseerde hij 24 jaar de Remembrance Day op de begraafplaats De Nieuwe Ooster. Ook zette hij zich in om de Poolse gemeente uit die plaats te betrekken bij de herdenking op PoppyDay (herdenking slachtoffers Eerste Wereldoorlog). Daarnaast zorgde hij voor herdenkingsdiensten in onder meer Arnhem en de oprichting van oorlogsmonumenten in onder meer Westbeemster. Hij is inmiddels woonachtig in de gemeente Nunspeet.

Kees van Asselt (72) uit Elspeet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Als vrijwillig secretaris van de Stichting Charité in zijn woonplaats zamelde hij zeven jaar lang goederen in voor transport naar Wit Rusland en begeleidde hij ook deze transporten. Verder was hij tien jaar penningmeester van de Hervormde Schoolvereniging op Gereformeerde Grondslag in Elspeet. Sinds 1998 is hij een ruim deel van de week zeer actief als bestuurslid van de Hersteld Hervormde gemeente in Elspeet, inmiddels als president-kerkvoogd.

Jaap Boone (62) uit Nunspeet is eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij heeft zich lange tijd ingezet als technicus voor de Hervormde Radio Omroep en was lange tijd actief als vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Nunspeet. Onder meer als secretaris, ouderling en scriba. Sinds 2029 zet hij zich bij de voetbalvereniging Nunspeet is voor de sponsorcommissie voor de gehele vereniging en is hij sinds 2003 mantelzorger voor zijn moeder.

Gerrit Hofman (67) uit Elspeet kreeg de versierselen opgespeld, behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is sinds 1971 betrokken als actief lid bij Elspeets Fanfare Korps en was hier onder meer bestuurslid en hulpdirigent. Verder was hij penningmeester bij de Boaz-Jachinschool in Elspeet en ondersteunt hij startende ondernemers. Nu verzorgt hij nog de financiën van Hospice De Regenboog in Nunspeet en bezoekt hij twee keer per week twee broeders in Elspeet.

Karla Eijnsbergen-Westerink (80) uit Nunspeet was vrijwilligers bij Nederland in Beweging. Sinds 2005 zet zij zich als vrijwilligster in bij Het Venster waar zij actief is voor met name kwetsbare ouderen bij het ‘Meer bewegen voor ouderen’, het koken in het dienstencentrum en andere activiteiten. Ook zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bert van de Bunte (67) heeft diverse functies bekleed bij de Protestantse Gemeente (Driestwegkerk) in Nunspeet. Hij was onder meer ouderling, diaken en betrokken bij de organisatie van de zomeravonddiensten. Ook was hij ruim vijftien jaar betrokken bij de organisatie van de Oranjemarkt waarvan de opbrengst is bestemd voor goede doelen. Ook is hij vrijwilliger bij cultureel centrum Veluvine en bij kringloopcentrum De Cirkel. Ook heeft hij de laatste zorg voor zijn ouders voor zijn rekening genomen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Woutje Mulder – van de Beek (77) krijgt de versierselen, behorend bij de benoeming in de Orde van Oranje Nassau later opgespeld. Zij is binnen De Ontmoeting in Nunspeet actief als organisator van verschillende activiteiten en pastoraal begeleider. Ook speelt ze een rol bij ‘Nunspeet Biedt Onderdak’ dat onderdak biedt aan Oekraïense vluchtelingen. Ze was verder betrokken bij de afdeling Nunspeet van Amnesty International en was secretaris/voorzitter van de Stichting Mozaïek, de multiculturele vrouwengespreksgroep.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie