Bewoner nieuw te bouwen huis wil liever geen openbare weg over zijn terrein
Bewoner nieuw te bouwen huis wil liever geen openbare weg over zijn terrein Wijnand Kooijmans

Gemeente stopt met procedure rond de Maatweg in Elspeet

12 februari 2024 om 14:30 Maatschappelijk

Door de gemeente Nunspeet wordt de procedure stopgezet om de Maatweg in Elspeet te onttrekken aan het openbaar verkeer. Hiervoor in de plaats wordt een nieuw verkeersbesluit genomen dat de weg wel wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar open blijft voor fietsers en voetgangers.

Wijnand Kooijmans

Het verzoek werd destijds ingediend door een bewoner van de Maatweg. Hij wil dat het deel van de weg dat over zijn perceel loopt aan de openbaarheid wordt onttrokken. Het gaat om het deel van de Maatweg dat de functie van doorgaande weg heeft verloren door de aanleg van een nieuw gedeelte Maatweg ter hoogte van de Hervormde kerk. Het weggedeelte is al afgewaardeerd tot onverplicht fietspad.

Buren van de betrokken grondeigenaar die aan de Vierhoutenweg wonen, vinden het vervelend als zij niet meer via de oude route hun achtertuin kunnen bereiken. Ook willen ze graag de haag die hier staat, onderhouden zonder eerst toestemming te moeten vragen aan de buurman. Ook andere buren kwamen in het geweer tegen een totale afsluiting. Zij vinden dat het pad nog een sociale functie heeft. Ook zijn ze het er niet mee eens andere buren overpad te moeten verlenen om bij hun achtertuin of weiland te komen.

Om een oplossing te vinden voor de impasse is aan de drie betrokken partijen voorgesteld om het weggedeelte niet aan de openbaarheid te onttrekken maar het fiets-/voetpad ter hoogte van de bocht fysiek af te sluiten. Hierdoor kan de verzoeker zijn terrein aan de achterzijde beter inrichten. Dat plan leidde tot het indienen van een zienswijze (bezwaar) en een aantal schriftelijke en telefonische reacties.

Reden voor een nieuw gesprek tussen de wethouder en betrokken partijen. Aan de hand hiervan zijn de verschillende belangen gehoord en afgewogen. Dat heeft er toe geleid dat het college van burgemeester en wethouders de lopende procedure stop zet. Een fysieke afsluiting wordt niet meer noodzakelijk gevonden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie