Een eerder Fundag.
Een eerder Fundag. Stichting FunCare4kids

Fundag voor jonge mantelzorgers

10 mei 2024 om 15:00 Maatschappelijk

Zorgen voor en met elkaar. De gemeente Nunspeet kent veel inwoners die zich inzetten voor een ander. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met deze betrokken mensen, zowel jong als oud(er) en alles daartussenin. Dit keer een gesprek met Rian Bongers van Rotary Nunspeet 4Woods over de Fundag voor jonge mantelzorgers, die op zaterdag 25 mei plaatsvindt. 

Monique Branse

Wanneer een gezinslid intensieve zorg nodig heeft is het niet altijd mogelijk gewoon kind te zijn. Stichting FunCare4Kids is er speciaal voor kinderen in een moeilijke thuissituatie. Dan een situatie zijn waarbij een gezinslid chronisch ziek is, gehandicapt of overleden is. Voor die kinderen, vaak zijn zij ook jonge mantelzorgers, worden Fundagen georganiseerd. Dit zijn dagen die volledig om het kind draaien met als doel het kind onbezorgd te laten genieten.  

“Kinderen hebben onze speciale aandacht”, vertelt Rian. “Zo organiseerden wij in april een Taalfeest in samenwerking met de Bibliotheek voor kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar voor wie taalontwikkeling niet van zelfsprekend is. Taal hoeft niet saai te zijn. Er was een kinderboekenschrijfster aanwezig, er werden leuke taaloefeningen gedaan en de kinderen leveren een eigen bijdrage in een boekje dat gaat uitkomen. Leuke activiteiten om kinderen enthousiast te krijgen voor taal. Op school en thuis.”

Maar wat als je een jonge mantelzorgers bent met een extra zorglast? “In samenwerking met Stichting FunCare4Kids ontvangen wij op zaterdag 25 mei in Vierhouten rond de 60 kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar. Voor het benaderen van de jonge mantelzorgers in Nunspeet hebben wij de hulp gevraagd van Maria Beens, zij is consulent Steunpunt Mantelzorg Nunspeet.”

Rian vervolgt: “Van 10.00 tot 16.30 uur bieden wij de kinderen verschillende activiteiten aan zoals een kennismaking met de boswachter en een vossenjacht. Ook is er activiteit met de scouting. De ouders en/of begeleiders krijgen een rondleiding in het Verscholen Dorp en tips om de omgeving te ontdekken. De kinderen worden begeleid door de leden van de Rotary Nunspeet 4Woods en vrijwilligers. Hulp en samenwerking waar we trots op zijn. Als afsluiting ontmoeten wij de schaapskudde en de herderin Daphne. Het wordt een dag om nog lang op terug te kijken.
Samen met Corina Methorst-van de Pol, Philomeen Roelofs-Vink en Caroline Waterman-Egbring ben ik enthousiast aan de slag gegaan, gesteund door de leden. De keuze voor de locatie is onze thuisplek. Onze club is opgericht in 2019 en ons motto is verbind, deel en doe. Precies wat past bij deze Fundag. Wij komen elke twee weken bij elkaar, We willen ons praktisch inzetten en onze maatschappelijke betrokkenheid voor alle kernen van Nunspeet tonen. Wij kijken uit naar 25 mei, fun voor iedereen.”

Meer informatie over de Stichting FunCare4Kids is te vinden op www.funcare4kids.nl. Voor contact met Rotary Nunspeet 4Woods kun je mailen naar bongersrian@gmail.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie