Plezier bij Toneelgroep Zonder Naam.
Plezier bij Toneelgroep Zonder Naam. Monique Branse

Toneelstuk over erfenis door Toneel Zonder Naam

1 april 2024 om 06:00 Maatschappelijk

Zorgen voor en met elkaar. De gemeente Nunspeet kent veel inwoners die zich inzetten voor een ander. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met deze betrokken mensen, zowel jong als oud(er) en alles daartussenin. Dit keer een gesprek met Evelien van den Berg van Stichting Welzijn Nunspeet en de leden van Toneelclub Zonder Naam.

Monique Branse

TZN bestaat ruim 40 jaar


De toneelclub TZN (Toneel Zonder Naam) is opgericht in 1983. Er wordt al tientallen jaren met veel plezier gespeeld. Wij spreken de toneelleden tijdens een repetitieochtend.

Harry: “De voorstelling gaat over de erfenis van Sofie Frankenstein - van Vleuten. Het gaat over verwachtingen, over van te voren invullen wat je met de erfenis zou kunnen doen. Hoe het gaat aflopen? Wij beloven een verrassend einde van het toneelstuk. De voorstelling is geschreven voor zeven rollen. Vier spelers zijn debutanten bij de Toneelclub. Het is een leuke club bij elkaar.” De leden geven allemaal aan hoe fijn het is om samen te werken met theaterdocent Marije. “We leren meer over tekstbeleving, de mimiek en het samenspel. We leren veel van haar en elkaar.” De leden kijken er naar uit om op 11 april de voorstelling voor de eerste keer live te spelen.

Op donderdagmiddag 11 april speelt TZN het toneelstuk ‘De erfenis van tante Sofie’, geschreven door Harry Bekkering. De leden worden begeleid door Marije de Haan (theaterdocent en theatermaker). 

De voorstelling wordt gespeeld op 11 april in De Herberg, Dr. Schutlaan 2 in Nunspeet (oude Dorpshuis). De zaal gaat open om 14.30 uur. Om 15.00 uur start de voorstelling, die duurt tot ongeveer 16.00 uur. 

“We verwachten een zaal vol plezier en hopelijk enthousiast publiek en vele lachsalvo’s. Een voorstelling voor iedereen”, aldus Harry Bekkering.

Nieuwe leden gezocht 


Een gesprek met de leden is vooral gezellig. Er is veel plezier tijdens het repeteren en tijdens het gesprek vult iedereen elkaar aan. De toneelclub oefent voor de voorstellingen op de woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Evelien vertelt: “Nieuwe leden (ook mannen) zijn van harte welkom. Het is mooi om te zien dat de toneelclub na corona is doorgestart en met zoveel plezier aan de voorstelling werkt. Vanaf september komen we bij elkaar en oefenen we voor de voorstellingen die we in de lente daarop geven. Wie onderdeel wil uitmaken van dit leuke gezelschap, wie al ervaring heeft met toneelspelen of wie zichzelf hierin wil ontwikkelen, is welkom. De sfeer is altijd gezellig en er wordt veel gelachen.”

Kaarten voor de toneelvoorstelling op 11 april kosten 5 euro per persoon en zijn inclusief één consumptie. Ze zijn te bestellen via Stichting Welzijn Nunspeet: 0341-252020 evelien@welzijnnunspeet.nl of op de dag zelf in De Herberg. De voorstelling De erfenis van tante Sofie’ is mede mogelijk gemaakt door steun van Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet, Fonds Luyterman en van Loo en Lang Leve Kunst Fonds.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie