De Oenenburgweg is een voorbeeld van een goed ingerichte weg voor de snelheid waarmee mag worden gereden.
De Oenenburgweg is een voorbeeld van een goed ingerichte weg voor de snelheid waarmee mag worden gereden.

Gemeente Nunspeet dringt aan op extra handhaving in het verkeer

17 februari 2024 om 14:30 Verkeer en vervoer

De gemeente Nunspeet blijft bij de politie aandringen op extra handhaving op wegen die zijn ingericht op basis van het principe ‘Duurzaam Veilig.’ Dat geeft wethouder Jaap Groothuis aan in een brief aan de raadscommissie Ruimte en Wonen. Tot nu toe blijft handhaving, zo geeft de wethouder aan, een lastig vraagstuk vanwege capaciteitsproblemen bij de politie.

Sinds de invoering van Duurzaam Veilig zijn er zogenoemde ‘grijze wegen’ ontstaan, zo erkent de wethouder. Het gaat om wegvakken die niet voldoen aan de criteria die hiervoor gesteld zijn. In de meeste gevallen gaat het om wegen die zijn ingericht als vijftig kilometerweg maar een maximum snelheid kennen van dertig kilometer per uur.

Wegen die wel aan de criteria voldoen zijn de Nachtegaalweg en de Nunspeterweg in Elspeet. Hier staat zowel de verkeersfunctie als de verblijfsfunctie centraal. De Nijverheidsweg in Nunspeet kent wel een maximum snelheid van dertig kilometer per uur maar is niet als zodanig ingericht. Het wensbeeld bestaat wel deze her in te richten volgens de richtlijnen die gelden voor een erftoegangsweg.

Een voorbeeld van een goed ingerichte erftoegangsweg is volgens de wethouder de Oenenburgweg in Nunspeet. Een zone hiervan nabij de school is ingericht als dertig kilometerweg. Het tweede deel van de weg kent wel een maximum snelheid van vijftig kilometer per uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie