Gouden medaille voor de junioren.
Gouden medaille voor de junioren.

GV Nunspeet springt er bovenuit

7 februari 2024 om 14:26 Algemeen

De nieuwe turnhal legt de gymnastiekvereniging Nunspeet bepaald geen windeieren. Recent behaalden een jeugd- en een juniorenteam een gouden medaille tijdens regionale wedstrijden. Een groot succes voor Mariska Verhaart die de complete springselectie onder haar hoede heeft.

Dick van der Veen

“Voor het eerst na vier jaar konden we weer los. Eerst stond corona ons in de weg en vorig jaar waren er onvoldoende bestuursleden. We hebben met zeven teams meegedaan: drie jeugd-, drie junioren- en één seniorenteam. Ik ben er best trots op dat we met twee teams de concurrentie de baas zijn gebleven.”

Het jeugdteam bestaat uit Liza van der Graaf, Linda Groothedde, Mare Vis en Quinty de Jong, De juniorenformatie wordt gevormd door Mieke van ’t Hul, Susan Eikendal en Feline Beekhuis. Bij deze wedstrijden golden de EK-normen. Een micro team gymwedstrijd met de onderdelen minitrampoline, Minitrampoline/Pegasus en Airtrack. 

In juni gaat een groep van zes op voor het NK. In dit geval op C-niveau. Er is ook een titelstrijd op A- en B-niveau. 

Door de valkuil in de turnhal kan getraind worden op moeilijker sprongen. Mariska, binnenkort liefst 40 jaar lid van GV Nunspeet, geeft aan dat door veelvuldig oefenen op enig moment de oefeningen op de harde mat kunnen worden uitgevoerd. “De kleintjes moesten eerst even de vrees voor de kuil overwinningen, maar dat loopt nu ook van een leien dakje. Je merkt dat het niveau over de hele linie toeneemt. We krijgen nu ook toeloop uit de omgeving, bijvoorbeeld Epe en Harderwijk. Het geeft wellicht het ledental, dat nu circa 350 bedraagt, een boost.“

GV Nunspeet is een echte gezinsvereniging. Voor Mariska geldt dat haar opa er al bij betrokken was, dat haar moeder bestuurlijk haar verdiensten heeft en zelf heeft ze een dochtertje die deel uit maakt van een succesvol meidenteam. “Dit zie je ook bij andere verenigingen. Jammer is het dat sommige talenten als ze 18,19 of 20 jaar zijn, afhaken. Studie is daarbij de boosdoener.
Daar staat de pure trouw van anderen tegenover. Ik heb bij de senioren iemand die wekelijks uit Leeuwarden naar Nunspeet komt.
We hebben echt leuke groepen bij jeugd, junioren en senioren. Het is voor mij iedere keer weer een plezier om daar mee bezig te zijn. Het is een flinke opgave om die complete springselectie te trainen, maar het geeft zoveel voldoening dat je het niet als een opgave ziet.”

Mariska merkt dus over de gehele lijn dat het niveau toeneemt. Het biedt uitzicht op meer resultaten, zoals die in het verleden ook regelmatig werden geboekt. “Je leert in dit wereldje van elkaar. Ik heb een aantal enthousiaste meiden om me heen die helpen bij de oefeningen.
In juni dus het NK voor jeugd en junioren en in november komen de senioren aan de bak. Daar wordt nu wekelijks naartoe gewerkt. “Ik geef al zo’n twintig jaar les en het is steeds weer uitdagend door de nieuwe ontwikkelingen. En ja, die hal is bij dat alles een factor van belang.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie