Wendy, Jan en Cees.
Wendy, Jan en Cees. Monique Branse

Inkomstenbelasting: hulp nodig?

27 februari 2024 om 06:01 Algemeen

Zorgen voor en met elkaar. De gemeente Nunspeet en regio kent veel inwoners die zich inzetten voor een ander. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met deze betrokken mensen, zowel jong als oud(er) en alles daartussenin. Dit keer een gesprek met Jan Wigger, Cees van Uunen en Wendy van der Starre, vrijwillige belastingadviseurs bij Stichting Welzijn Nunspeet.

Monique Branse

Vanaf maart staan zij weer voor je klaar om te helpen bij het invullen van de inkomstenbelasting. De hulp is bedoeld voor diegene, jong of oud, die het lastig vindt om zelf aangifte te doen. 


Vertrouwd gezicht neemt afscheid

Na meer dan 25 jaar neem Jan Wigger afscheid van zijn vrijwilligerswerk. En dit is niet ongemerkt voorbij gegaan.
“De vaste relaties hebben een brief ontvangen dat vanaf 1 maart mijn collega’s Cees en Wendy hen zullen ondersteunen”, licht hij toe. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij dit zeer goed zullen overnemen. Ik ben dankbaar voor alle reacties die ik heb mogen ontvangen. Bedankjes, kaarten, telefoontjes en net nog een heerlijke lunch. Fijn om zo afscheid te mogen nemen.”

Schoenendoos vol

Cees: “Tot en met mei staan wij klaar om mensen te ondersteunen. De gesprekken voeren we op het kantoor van Stichting Welzijn Nunspeet in Veluvine. Indien het niet lukt ons te bezoeken, komen wij bij de aanvrager langs.”

Jan gaat verder: “In het begin kwamen mensen nog met schoenendozen vol met bonnetjes. Gelukkig is dat wel veranderd. Vele klanten komen al jaren bij ons en daardoor hebben we een beter beeld van hun situatie en kunnen wij snel schakelen.”

Cees: “Het vrijwilligerswerk loopt meestal door tot eind mei en af en toe krijgen we later nog wat dossiers. In korte tijd verwerken we een flink aantal aanvragen. Het moet kloppen en soms kost dat wat meer tijd. Maar we doen het met veel enthousiasme en dat wordt zeer gewaardeerd.”

Hulp voor alle leeftijden

Wendy: “Onze dienst is voor alle leeftijden, voor iedereen die hulp nodig heeft. Ook voor jongeren met bijvoorbeeld alleen een zomerbaantje kan het interessant zijn om goed naar hun belastingaangifte te kijken, vaak kunnen zij nog een bedrag terugkrijgen. Dat gaat via een F-biljet, dat je wel zelf moet aanvragen. 

In het geval van een overlijden nemen we extra tijd voor het juist verwerken van informatie. Want ook in dat geval zou geldteruggave mogelijk kunnen zijn.” 

Kleine bijdrage per aanvraag

Voor het invullen van de inkomstenbelasting wordt een bijdrage gevraagd voor Stichting Welzijn Nunspeet van tien euro per aanvraag. Wie een aanvraag wil doen voor ondersteuning of meer informatie wenst over Stichting Welzijn Nunspeet kan contact opnemen via 0341 - 252020. Ook op www.welzijnnunspeet.nl is meer informatie te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie